Het laatste formule 1 nieuws

De onmisbare studenten in het hart van het Mercedes F1 Team

De onmisbare studenten in het hart van het Mercedes F1 Team

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wanneer Lewis Hamilton of Valtteri Bottas successen boeken in de Formule 1, wordt elke gelegenheid aangegrepen om iedereen bij Mercedes te bedanken. Menig fan vindt het overdreven of gemaakt, maar het zijn waardevolle boodschappen die zeer gewaardeerd worden binnen het team. Het grootste deel van het team zit namelijk op grote afstand, maar speelt wel een doorslaggevende rol. De reglementen schrijven voor dat er een beperkt aantal teamleden per formatie aanwezig mag zijn op het circuit. De achtergebleven teamleden in de fabriek in Brackley zijn minstens zo belangrijk.

Veel van de onzichtbare activiteiten tijdens een raceweekend vinden bij Mercedes plaats in de Race Support Room (RSR) in Brackley. Hier worden alle data geanalyseerd, strategieën bedacht en de pitmuur geadviseerd over calls die de race kunnen maken of breken. Motorsport.com kreeg de unieke kans om op de vrijdag en zaterdag van het Grand Prix-weekend in Austin een kijkje achter de schermen te nemen.

Een van de meest verrassende aspecten binnen RSR is de hoeveelheid studenten. Zij werken vrijwillig tijdens de raceweekends, buiten hun stage op een andere afdeling binnen het team om. De opleiding die zijn volgen varieert van computerwetenschappen, fysica, aerodynamica en wiskunde. In het RSR kunnen zij ervaren hoe het is om deel uit te maken van een raceteam. Het takenpakket is niet altijd even complex, maar wel zeer waardevol: van het uitschrijven van de boordradio’s van andere teams en het analyseren van de tv-beelden tot interessante informatie opslaan en opvallende zaken doorspelen. Extra handjes

Voor Mercedes zijn deze extra ogen zeer waardevol: “Om letterlijk naar elk woord op de boordradio van de twintig auto’s te luisteren, heb je oren nodig”, legt Dom Riefstahl, Mercedes’ race support team leader en test engineer, uit aan Motorsport.com . “Je hebt gewoon mankracht nodig. Zij luisteren mee met de meetings, met de debriefs, met alle discussies die rond de auto gaande zijn. Ze geven hun vrije tijd op om dit hier te doen. Op vrijdag moeten ze toestemming krijgen van hun manager om hier te kunnen zijn. Op zaterdag en zondag geven ze hun vrije weekenddagen op om ons te helpen.”

Door het open […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De onmisbare studenten in het hart van het Mercedes F1 Team