Het laatste formule 1 nieuws

De Rondvraag: Wat is je favoriete Pokémon-generatie?

De Rondvraag: Wat is je favoriete Pokémon-generatie?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pokémon ook wel bekend als Pocket Monsters is een begrip onder gamers. Zeker omdat we de monsters al sinds 1996 proberen te vangen. De franchise is bedacht door Satoshi Tajiri en wordt gemanaged door The Pokémon Company die door Nintendo, Game Freak en Creatures is opgericht. In de franchise moeten de Pokémon-trainers monsters vangen en trainen om hen vervolgens tegen andere monsters te laten vechten. Deze formule blijft succesvol, want er zijn 380 miljoen Pokémon-games verkocht, Pokémon Go is een miljard keer gedownload voor de mobiel, de Trading Cards zijn al 34.1 miljard keer verkocht en er is een anime serie met duizend afleveringen verdeeld over twintig seizoenen. Aan het begin zei ik we, maar ik moet toegeven dat ik nog nooit een Pokémon gevangen heb (ook niet geprobeerd) of een Pokémon-game aangeraakt en daarom heb ik wat hulp nodig. Ik heb daarom aan de redactieleden gevraagd wat hun favoriete Pokémon-generatie is. Nils pakt zijn 3DS erbij voor de zesde generatie

Pokémon is één van mijn favoriete gameseries aller tijden. Ik heb zoveel goede herinneringen aan vrijwel alle generaties dat het lastig is om een keuze te maken. En alhoewel mijn favoriete Pokémon-games zich in de vierde generatie bevinden, ga ik toch voor de zesde generatie. Op dat moment was ik een jaar of veertien en had ik alle tijd in de wereld om helemaal op te gaan in die games. Dat deed ik ook beslist. Ik heb in de games uit de zesde generatie gezamenlijk ruim 1.600 uur aan speeltijd zitten. De zesde generatie maakte het makkelijk om te beginnen met competitief spelen en nodigde het creëren van communities uit. Vrijwel iedere avond zat ik achter de computer van mijn ouders een Pokémon-stream te kijken, terwijl ik de perfecte Pokémon uitbroedde in de games. In die tijd heb ik door deze games heel veel online vrienden gemaakt waarmee het contact zo’n acht jaar later nog steeds niet verwaterd is. De zesde generatie is ook de enige Pokémon-generatie waarvan ik alle games heb, zoals je kunt zien in de onderstaande foto. De games hebben simpelweg heel veel voor mij […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De Rondvraag: Wat is je favoriete Pokémon-generatie?