Het laatste formule 1 nieuws

De 'schaamteloze' leugen die Schumacher zijn Formule 1-debuut bezorgde

De ‘schaamteloze’ leugen die Schumacher zijn Formule 1-debuut bezorgde

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als Jordan-coureur Bertrand Gachot in 1991 het gevang in moet omdat hij bij een ruzie met een taxichauffeur een busje pepperspray als wapen gebruikte, moet teambaas Eddie Jordan op zoek naar een vervangende coureur. Hij laat zijn oog vallen op een zekere Michael Schumacher , die namens Sauber Mercedes hoge ogen gooit in het sportscar-kampioenschap, het kampioenschap dat wat we nu kennen als het WEC.

Om Schumacher daadwerkelijk vast te leggen, had oprichter en teambaas Eddie Jordan een belangrijke vraag voor hem, zo vertelt hij in gesprek met de Sporting Podcast : “Maar hij stond schaamteloos tegen me te liegen. Ik vroeg hem of hij al ooit op Spa-Francorchamps was geweest. Als je dat aan een coureur vraagt, bedoel je niet te vragen of hij daar ooit als toerist was.”

Schumacher antwoordde dus met ja, wat geheel in strijd was met de waarheid: “Hij was er ooit met zijn vader toen hij zelf nog kartte, maar hij had nul ervaring op het circuit. Hij had er nog nooit geracet.”

Met de kennis van nu en zeven wereldtitels voor Schumacher later, kan Jordan niet boos zijn op ‘Schumi’, integendeel. Hij maakt nog steeds een diepe buiging voor wat Schumacher dat weekend liet zien: “Zijn gebrek aan ervaring op Spa-Francorchamps maakte zijn debuut des te indrukwekkender.”

“Van alle circuits debuteerde hij uitgerekend dáár. Als de bochten wat langzamer zijn is het makkelijk om jezelf een circuit eigen te maken dan wanneer het allemaal snelle bochten zijn. Je moet veel beter weten wanneer je het gaspedaal vol in kunt trappen en hoe je een bocht uitaccelereert. Daar valt namelijk veel meer tijd te winnen dan bij het ingaan van een bocht.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina De ‘schaamteloze’ leugen die Schumacher zijn Formule 1-debuut bezorgde