Het laatste formule 1 nieuws

De 'schande' waar alleen Red Bull de Formule 1 voor kan behoeden

De ‘schande’ waar alleen Red Bull de Formule 1 voor kan behoeden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“Alexander Albon reed een degelijke kwalificatie en een degelijke race tijdens het weekend van de Grand Prix van Abu Dhabi. Hij zat in de kwalificatie maar drie tienden achter Max Verstappen en in de race wist hij in de slotfase druk uit te oefenen op Lewis Hamilton, precies wat Red Bull van een tweede coureur verwacht”, aldus Doornbos in zijn videocolumn voor Ziggo Sport .

Of het goede optreden nu nog iets waard is, betwijfelt de Rotterdammer: “Als je het hele jaar in ogenschouw neemt, heeft hij gewoon ondergepresteerd. Je teamgenoot is je grootste vijand en daar word je aan gespiegeld en er zaten ook gewoon hele dramatische weekenden bij. Dus in principe is het niet genoeg om zijn contract veilig te stellen.”

Doornbos weet echter ook dat de invloed uit Thailand vanwege de Thaise roots van Red Bull niet onderschat mag worden, maar daar staat tegenover dat het in zijn ogen ‘schandalig’ zou zijn als Sergio Perez niet op de Formule 1-grid staat in 2021. Oftewel: ‘Red Bull, neem Perez’.

“Er gingen wat geruchten dat Perez al een deal had ondertekend en natuurlijk verdient hij dat. Naast Lewis Hamilton was hij iemand de de meest steady races reed. Na 190 Grands Prix pakte hij zelfs nog een verdiende overwinning. Het zou een schande zijn voor de Formule 1 als de Mexicaan geen plekje vindt in 2021. Het is echt Perez of Albon, Albon of Perez. Waar rook is, is vuur, maar Marko heeft gezegd dat hij voor kerstmis een beslissing wil nemen.”

Max Verstappens dominante zege bezorgde Mercedes serieus hoofdpijn. Wat betekent dit voor 2021? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het in de nieuwe RacingNews365-podcast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina De ‘schande’ waar alleen Red Bull de Formule 1 voor kan behoeden