Het laatste formule 1 nieuws

De Scuderia wil zich herstellen van een dramatische SF1000: "De fabriek is ook belangrijk, daar ontwikkel je de auto"

De Scuderia wil zich herstellen van een dramatische SF1000: “De fabriek is ook belangrijk, daar ontwikkel je de auto”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari-teambaas Mattia Binotto zal niet meer bij iedere Formule 1-race aanwezig zijn. Komende week in Turkije zal de Italiaan het team niet leiden op Istanbul Park. In 2021 zal het vaker voorkomen dat hij verstek zal laten gaan. Binotto heeft het gevoel dat hij in de fabriek meer kan betekenen dan tijdens een Grand Prix-weekend. Ferrari heeft in juli een nieuwe Perfomance-afdeling opgezet dat geleid wordt door Enrico Cardile en Rory Byrne, die in het begin van de jaren 2000 hoofd ontwerper was. De Scuderia wil zich herstellen van een dramatische SF1000 en dat werk begint in de fabriek. “Je moet altijd een balans vinden tussen de tijd op het circuit en de tijd in de fabriek. De fabriek is enorm belangrijk. Daar ontwikkel je de auto. In 2021 zal ik niet bij iedere race aanwezig zijn. Ook dit jaar zal ik al races overslaan, te beginnen in Turkije”, aldus Binotto in gesprek met Motorsport.com.

Een van de redenen van Binotto is het plan om in 2021 maar liefst 23 F1-races af te werken. Teams denken er al over na om teamleden te rouleren om de werkdruk weg te nemen. “We gaan voor alle teamleden kijken of ze in de roulatie mee kunnen gaan. Je moet het hele seizoen een sterke bezetting hebben en zo efficiënt mogelijk acteren. Bij een toenemend aantal races moet je afwegen wanneer je engineers en monteurs af en toe wat rust kan geven.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina De Scuderia wil zich herstellen van een dramatische SF1000: “De fabriek is ook belangrijk, daar ontwikkel je de auto”