Het laatste formule 1 nieuws

De sprintrace; zo gaat de wedstrijdleiding straffen

De sprintrace; zo gaat de wedstrijdleiding straffen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zaterdag is de eerste sprintrace in de geschiedenis van de Formule 1. De wedstrijdleiding heeft laten weten welke straffen ze zullen uitdelen als een coureur over de schreef gaat.

Of je het nou leuk vindt of niet, dit Formule 1-weekend gaan we kennismaken met het nieuwe fenomeen sprintrace. Er is al veel over gezegd en geschreven, maar we tasten ook nog over veel zaken in het duister.

Wordt het écht een saaie optocht, zoals Lewis Hamilton vreest? Of wordt het juist een soort herhaling van de laatste ronden van de GP van Bakoe? Niemand die het weet en dat maakt het eigenlijk ook wel weer leuk. Maar hoe gaat de wedstrijdleiding straffen?

Dat is natuurlijk ook een heet hangijzer in de Formule 1 de laatste tijd, de straffen. De wedstrijdleiding strooide de afgelopen race heel gemakkelijk met tijd- en gridstraffen en ook met punten op de licenties.

Het was zelfs zo erg, dat Lando Norris op 10 punten was gekomen door een race-incident met Sergio Perez. Nog 2 punten erbij betekende een wedstrijd aan de kant. Gelukkig voor hem vervielen twee punten daags na de race, dus heeft hij weer iets van een veilige marge.

Maar feit blijft, dankzij de sprintrace wordt er meer geracet dan in een normaal weekend en kunnen er dus ook meer incidenten plaatsvinden. Hoe gaat de FIA hiermee om? Straffen blijven gewoon hetzelfde

Bij monde van racedirecteur Michael Masi laat de FIA weten dat er in principe niets verandert aan de straffen door de wedstrijdleiding. Mocht iemand door een mislukte inhaalpoging een concurrent van de baan duwen, krijgt hij in de sprintrace net als in de hoofdrace een straf van bijvoorbeeld vijf seconden.

Ook kunnen er gridstraffen voor de start van de Formule 1-race op zondag worden uitgedeeld, zegt Masi. Het enige dat anders is op zondag, is de lengte van de race. Die duurt -normaal gesproken- zo’n 30 minuten. Mocht er een rode vlag of safetycar komen, kan de duur worden opgerekt tot maximaal 90 minuten. Motoren en party modes tijdens de sprintrace

Het enige waar nu nog steeds geen duidelijkheid over is bij de wedstrijdleiding, is […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De sprintrace; zo gaat de wedstrijdleiding straffen