Het laatste formule 1 nieuws

De startnummers van de Formule 1-coureurs voor 2021

De startnummers van de Formule 1-coureurs voor 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de Formule 1 heeft elke coureur zijn eigen startnummer. Zodra een coureur de sport binnenkomt kiest hij er een uit, die vervolgens gedurende zijn gehele Formule 1-carrière mag behouden. Tenzij het een coureur twee jaar verdwijnt uit de sport, want dan komt het startnummer weer vrij. Om die redenen rijdt Max Verstappen volgend jaar natuurlijk gewoon weer als vanouds met startnummer 33.

Als Formule 1-wereldkampioen mag je overigens wel een ander nummer kiezen. Je mag namelijk het daaropvolgende seizoen rijden met startnummer 1, mocht je dat willen. Lewis Hamilton koos daar de afgelopen jaren niet voor, dus ook volgend jaar zal hij waarschijnlijk gewoon met startnummer 44 rijden als hij zijn contract bij Mercedes verlengd. Het is nog het enige startnummer dat daardoor niet helemaal zeker is.

We vinden volgend jaar vier nieuwe startnummers terug op de Formule 1-grid. Fernando Alonso gaat verder met zijn nummer 14, dat hij eind 2018 voor het laatst gebruikte. Omdat hij na precies twee jaar terugkeerde mocht hij dit nummer weer voor zichzelf claimen.

Haas-coureur Nikita Mazepin neemt om onbekende reden het startnummer negen, die hij ‘overneemt’ van Marcus Ericsson. Hij reed in 2018 voor het laatst in de sport en dus kwam zijn nummer per 2021 vrij.

Yuki Tsunoda heeft eveneens zonder aan te geven waarom zijn keuze gemaakt. Hij gaat voor 22, een nummer die voor het laatst door Jenson Button werd gebruikt. Hij reed in 2017 zijn laatste Formule 1-race in Monaco toen hij inviel voor Alonso, die de Indy 500 reed.

Mick Schumacher kiest voor startnummer 47, waarmee hij zijn vader, Michael Schumacher, eert. “Vier en zeven zijn de twee cijfers waar ik van hou”, vertelde hij afgelopen maand aan onder meer RacingNews365 . “Mijn voorkeur voor het cijfer zeven komt natuurlijk voort uit de zeven titels die mijn vader heeft gewonnen. Toen ik bovendien de verjaardagen van mijn familie bij elkaar optelden, kwam ik op 47 uit. Dat was heel mooi en dat bevestigde ook dat ik dit nummer moesten kiezen.”

Er zullen enkele startnummers verdwijnen van de startgrid, maar deze zijn de komende twee jaar nog niet beschikbaar voor nieuwe coureurs. Het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De startnummers van de Formule 1-coureurs voor 2021