Het laatste formule 1 nieuws

De statistieken die aantonen dat Ferrari op de weg terug is

De statistieken die aantonen dat Ferrari op de weg terug is

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het mag duidelijk zijn dat Ferrari meer plezier heeft tijdens het huidige F1-seizoen dan tijdens het 2020-seizoen. Ondanks dat Charles Leclerc tijdens de eerste race van vorig jaar een podiumplaats wist te behalen, beleefde de ooit zo succesvolle Scuderia een zeer pijnlijk Formule 1-seizoen. Dit jaar staat Ferrari er na vier races al een stuk beter voor. Carlos Sainz en Leclerc hebben er samen voor gezorgd dat de teller al op 60 punten staat dit seizoen, een aantal punten waar Ferrari vorig jaar acht races voor nodig had.

In 2020 bleef de teller op 131 punten steken en daarom eindigde het team uit Maranello op de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Daarmee beleefde de welbekende renstal het slechtste seizoen in de afgelopen 40 jaar van het team in de Formule 1. Al in aanloop naar het F1-seizoen in 2020 was het voor Ferrari bekend dat ze een slecht jaar tegemoet zouden gaan en daarom besloot teambaas Mattia Binotto nog voor het seizoen van start ging aan te geven aan het einde van het jaar afscheid te nemen van Sebastian Vettel .

Ondanks dat de viervoudig wereldkampioen voor Ferrari tweemaal als tweede eindigde in de strijd om het wereldkampioenschap, werd de Duitser aan het einde van vorig jaar zonder pardon aan de kant gezet. De Scuderia verving Vettel voor Sainz en daarmee liet Binotto zien dat hij een nieuw Ferrari-tijdperk in wilde luiden. Daarvan moesten in 2021 de eerste resultaten te zien zijn en na de eerste vier races gloort er weer hoop voor het Italiaanse team.

De onderstaande tussenstand in het wereldkampioenschap voor constructeurs laat namelijk tekenen zien van de wederopstanding van Ferrari.

Tekst gaat verder onder de tabel .

De tussenstand na vier races laat zien dat de strijd om de derde plek in het kampioenschap waarschijnlijk gaat tussen McLaren en Ferrari, waarbij de twee topklasseringen uit het zicht lijken te zijn voor de twee historische merken in de Formule 1. Red Bull en Mercedes zijn nog altijd een klasse apart in verhouding tot de concurrentie. Daarbij moet echter wel gezegd worden dat Ferrari ook vorig jaar na vier races als vierde […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De statistieken die aantonen dat Ferrari op de weg terug is