Het laatste formule 1 nieuws

De top 5 van Tom Coronel: ‘Max en Lewis brengen samen het niveau omhoog’

De top 5 van Tom Coronel: ‘Max en Lewis brengen samen het niveau omhoog’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen (‘hij blijft verbazen’) en Lewis Hamilton zijn twee inkoppertjes, maar Tom Coronel heeft ook een aantal verrassende namen in zijn top 5 van de eerste seizoenshelft staan. “Iedereen gaat voor Lando Norris, maar die vind ik te standaard.” Max Verstappen

Tom Coronel: “Bezig aan zijn beste jaar ooit. Wat mij opvalt, en dat vind ik wel bijzonder, is dat hij nog steeds groeit en blijft verbazen. Als je vraagt hoeveel fouten hij heeft gemaakt, moet je ze echt zoeken. Kijk ik naar zijn races, dan denk ik: ‘waar is dat overshooterige gedrag?’ Maar dat er is niet. Je ziet dat ie echt rijp is. Dat hij er echt klaar voor is. Dat Max de snelheid had, wisten we al. Om kampioen te worden, moet je meer hebben dan alleen snelheid – en je ziet dat het plaatje bij Max gewoon helemaal compleet is. Ook wat betreft het politieke spel en de rust die hijzelf heeft. En welke druk? Hij heeft geen druk, ook niet nu hij voor het eerst voor de titel vecht.”

Lees ook: Olav Mol: ‘Hamilton heeft nog nooit zo’n gevecht als met Verstappen gehad’ Esteban Ocon

“Ja, Oconnetje! Ik heb het altijd gezegd: als andere mensen fouten maken, zit hij erbij, want hij is gewoon slim. Hij heeft normaal natuurlijk de auto niet om te winnen, maar zoals in Hongarije, kan hij het. Dat is gewoon een Gasly’tje van hem geweest. Ocon is één van mijn favorieten, dat riep ik ook eerder al, hoor! Hij heeft gedaan wat ik van hem had verwacht: slim zijn, een paar mooie, felle acties laten zien en vlammen op het moment dat het moet.” Fernando Alonso

“Stiekem in mijn top vijf, want ik had hem eigenlijk afgeschreven. Wat ik zo mooi vind aan Alonso – en dat weet ik ook omdat ik van de winter wat dingen met hem heb gedaan qua simracen – is dat hij in alles wat hij doet zo committed is. Hij is een competitief mannetje, een beest. Hij zei nu ook weer voor zijn Formule 1-rentree: ‘ik laat alles om me heen vallen, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De top 5 van Tom Coronel: ‘Max en Lewis brengen samen het niveau omhoog’