Het laatste formule 1 nieuws

De vader van Nikita Mazepin wil nog steeds een F1-team kopen

De vader van Nikita Mazepin wil nog steeds een F1-team kopen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De vader van Nikita Mazepin zegt dat zijn bedrijf “klaar” is om zijn steun aan Haas op te voeren. Hij sluit dan ook niet uit dat hij regelrecht een Formule 1-team koopt. Dmitry Mazepin , die in de top 100 van rijkste zakenlieden in Rusland staat, steunt het kleine Amerikaanse bedrijf via zijn kalimeststofbedrijf Uralkali. “De overeenkomst is voor de lange termijn”, vertelde de 53-jarige Rus aan de Russische omroep Match TV. “Er is een vaste looptijd en een optie tot verlenging. Ik begrijp dat veel fans geïnteresseerd zijn in de kosten, maar het is een commercieel geheim, dus ik kan de cijfers niet onthullen.” Dat mysterienummer zou nu kunnen stijgen, ook al was het seizoen van Haas in 2021 bijzonder teleurstellend. “Dit seizoen is moeilijk gebleken”, bevestigde Mazepin sr. “De auto was traag. Het team kondigde begin dit seizoen aan dat het de auto niet verder zou ontwikkellen, maar er waren wel deze twee jonge coureurs. En hoewel ze bijna geen kans hebben om voor punten te vechten, werkten ze allebei onvermoeibaar”, zei hij, ook verwijzend naar Mick Schumacher.

“Ik ben blij met hun houding, maar ik denk dat het voor volgend seizoen bemoedigend is. Ten eerste komt er een nieuwe auto”, aldus Mazepin. Die auto wordt zelfs ontwikkeld in een nieuwe faciliteit op het terrein van het hoofdkantoor van Ferrari in Maranello en bovendien lijkt het er nu op dat er extra financiering zal zijn. “We zijn bereid om vrijwillig aanvullende voorwaarden te bieden, waarmee we Haas-medewerkers willen motiveren om in het team te blijven en meer betrokken te zijn bij het proces”, aldus Mazepin.

“Ik begrijp dat het moeilijk is om in een seizoen naar 23 landen van de wereld te reizen, de menselijke factor speelt hier een grote rol. Daarom doen we ons best om de motivatie intern te vergroten en als sponsor deel uit te maken van het team.” Dmitry Mazepin herhaalde ook dat hij nog steeds van plan is om zichzelf binnenkort een Formule 1-teameigenaar te noemen. “We hebben grote ambities in de autosport”, zei hij, voordat hij zinspeelde op zijn mislukte poging om het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De vader van Nikita Mazepin wil nog steeds een F1-team kopen