Het laatste formule 1 nieuws

De vijf grootste blunders van Grosjean

De vijf grootste blunders van Grosjean

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aan het einde van het huidige seizoen zal Romain Grosjean afscheid nemen van de Formule 1. Het zal voor de Fransman ook niet eenvoudig worden om terug te keren in de sport. Gedurende zijn tien jarige F1-carriere stond de Haas F1-coureur vaak namelijk om negatieve acties in de schijnwerpers.

Blunder 1 Grand Prix van Azerbeidzjan 2018: “Ik denk dat Ericsson ons raakte”
Gedurende een Safety Car-situatie crashte Grosjean de muur in op het circuit van Baku. Over de boordradio spreekt de Fransman over wat er was gebeurd. Het team vermoedt dat Marcus Ericsson hem raakte, want ja, die raakt toch iedereen? De beelden van de crash maakten echter al snel duidelijk dat het toch echt Grosjean zelf was die in de fout was gegaan, aangezien Ericsson totaal niet in de buurt was op het moment van de crash. Logischerwijs gingen de actie en de boordradio van Grosjean dan ook al snel viral op de Social Media.

Blunder 2 Grand Prix van Monaco 2013: Tunnel crash
Tijdens de Grand Prix van Monaco in 2013 reed toenmalig Lotus-coureur Grosjean achter Daniel Ricciardo in zijn Toro Rosso-bolide. De Fransman klapte vol op de achterkant van Ricciardo. Beide coureurs kwamen er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf, maar logischerwijs was er van de wagens van beide coureurs weinig over en dus vielen beide coureurs al vroeg in de race uit. Sky-commentator en voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle sprak na het zien van de crash de legendarische woorden over Grosjean uit: “Ik maak me zorgen om hem.”

Blunder 3 Grand Prix van België 2012: Startcrash
De woorden van Brundle waren niet geheel onterecht of onverwacht te noemen. Een jaar eerder werd Grosjean na afloop van de Grand Prix van België in 2012 namelijk al voor één race geschorst. De Fransman veroorzaakte namelijk een ernstige startcrash waarbij Fernando Alonso ternauwernood wist te ontsnappen aan wat het einde van zijn carrière had kunnen betekenen. Grosjean vloog van links naar rechts bij de start en daardoor klapte Lewis Hamilton achterop de Lotus-bolide van Grosjean. Die raakte de macht over het stuur kwijt en schoot vol door op de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De vijf grootste blunders van Grosjean