Het laatste formule 1 nieuws

De vijf slechtste Formule 1-coureurs van dit seizoen

De vijf slechtste Formule 1-coureurs van dit seizoen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Natuurlijk kent elke coureur hoogte- en dieptepunten tijdens een seizoen, maar sommige coureurs kennen net wat meer diepte- dan hoogtepunten. We nemen de Formule 1 -grid onder de loep en pikken er de vijf slechtste coureurs van het jaar tot nu toe uit. Hieronder sommen we ze op in willekeurige volgorde. Nikita Mazepin

Het is natuurlijk heel simpel om hem in dit rijtje te zetten aangezien hij ook laatste staat in het Formule 1-klassement, maar Nikita Mazepin heeft dit jaar nog op niemand een goede indruk gemaakt.

Goed, in zijn Haas-bolide zouden ook Max Verstappen en Lewis Hamilton geen potten kunnen breken, maar de Rus heeft de afgelopen elf races alleen maar schade gereden, zijn collega’s boos gemaakt en in vergelijking met teamgenoot Mick Schumacher tegenvallend gekwalificeerd en een tegenvallende racepace getoond.

Wat wel gezegd mag worden is dat hij de afgelopen races steeds minder vaak in beeld komt terwijl hij met zijn neus de verkeerde kant op staat. De Rus boekt dus wel degelijk progressie, alhoewel hij nog steeds op de baan de mindere lijkt van de twee Haas-coureurs.

Hij lijkt zich echter niet zorgen te hoeven maken om zijn 2022-zitje bij Haas, want zijn vermogende vader zorgt ervoor dat hij stevig in het zadel zit. Yuki Tsunoda

Het Japanse protegé van Helmut Marko zou dit jaar wel eens even laten zien dat Japanners nog steeds kunnen racen. Met vlagen deed hij dat ook, maar te vaak liet Yuki zich van zijn verkeerde kant zien.

Zijn seizoen begon nog zo goed met punten tijdens zijn debuut, gedurende welke hij een paar mooie inhaalacties liet zien, maar al snel ging het bergafwaarts. Een crash tijdens de kwalificatie in Imola, in de straten van Monaco, in Hongarije en ga zo maar door. Natuurlijk is het niet makkelijk als rookie, maar hij stond net iets te vaak in de muur.

De grote mond van Tsunoda viel ook op. Iets wat we kennen van bijvoorbeeld Kimi Raikkonen, maar het lijkt erop dat Yuki zich eerst eens moet kalmeren en moet gaan presteren voordat hij al dat gal via de radio spuwt. Gelukkig voor de Japanner lijkt Marko […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De vijf slechtste Formule 1-coureurs van dit seizoen