Het laatste formule 1 nieuws

De volledige boordradio na de overwinning van Verstappen in Monaco

De volledige boordradio na de overwinning van Verstappen in Monaco

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen Max Verstappen heeft met zijn overwinning in Monaco de leiding in het wereldkampioenschap Formule 1 overgenomen. Uiteraard reden voor een feestje, maar zelfs direct na afloop is de Nederlander koelbloedig als altijd.

Het raceweekend in het prinsdom heeft uitstekend uitgepakt voor Red Bull Racing . Verstappen kwam bij het uitgaan van de vijf rode lampen goed van zijn plek, waarna Valtteri Bottas enige tijd in zijn kielzog wist te blijven. De Fin kende echter een dramatische pitstop, waarbij een van de wielbouten kapot werd gedraaid en hij de strijd moest staken. De Red Bull Racing-coureur zelf kende met een stop van 2,0 seconden een uitstekende bandenwissel, waarmee hij het oh zo cruciale deel van deze race ongeschonden doorkwam. Boordradio Max Verstappen Monaco

Grote concurrent Lewis Hamilton kende een minder voortvarende dag. Startend vanaf de zevende stek zat hij lange tijd vast achter Pierre Gasly . Ook pakte de strategie van de zevenvoudig wereldkampioen niet goed uit, waardoor onder andere Sergio Perez aan hem voorbij wist te gaan na de pitstops. De Mexicaan kwam uiteindelijk als vierde over de streep. Red Bull Racing nam hiermee de leiding in het kampioenschap bij de constructeurs over. Verstappen deed hetzelfde bij de coureurs. Beluister de volledige boordradio direct na afloop van de race hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina De volledige boordradio na de overwinning van Verstappen in Monaco