Het laatste formule 1 nieuws

"De voorsprong van Mercedes op Red Bull was slechts tijdelijk"

“De voorsprong van Mercedes op Red Bull was slechts tijdelijk”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sinds de start van het Formule 1 -seizoen kreeg Red Bull Racing al snel de favorietenrol toegeschoven, maar in Portugal had Mercedes de beste papieren. Betekent dit nu dat Mercedes weer het sterkere team is, of was er sprake van een eenmalig voordeel? Eenmalig voordeel voor Mercedes ten opzichte van Red Bull

La Gazzetta dello Sport denkt dat laatste. In een analyse meldt het medium dat de voorsprong van Mercedes slechts tijdelijk was, en dat de overwinning van Lewis Hamilton vooral te maken had met het bandenmanagement van de Mercedes W12. Het circuit van Portimão zou dan ook geen goede graadmeter zijn, en in Barcelona zou dus duidelijk moeten worden hoe de verhoudingen echt liggen.

“Het resultaat van de Portugese GP kan worden opgevat als het ‘einde van de illusie’ dat Mercedes niet meer dominant zou zijn, maar dat is te kort door de bocht. Het hele weekend was er slechts sprake van een tijdelijk voordeel voor Mercedes ”, schrijft Paolo Filisetti. “De auto’s liggen heel dicht bij elkaar, maar de RB16B is veel stabieler en kan een grotere, meer gebalanceerde downforce genereren.” Andere omstandigheden in Barcelona

Volgens Filisetti waren de banden de reden dat Red Bull de race in Portugal niet wist te winnen. “De RB16B wekt veel energie op die naar de banden gaat, en in de omstandigheden van deze race was dat geen voordeel maar een probleem. De Mercedes W12 had er juist voordeel van, omdat de auto minder energie in de banden verbruikt” , gaat hij verder.

In Barcelona verwacht hij dan ook heel andere omstandigheden, met name doordat er veel meer grip is. “Doordat de verschillen nu zo klein zijn, worden de gevoeligheden van de auto’s per circuit extra belicht, met name wat de dynamische en aerodynamische aspecten betreft, evenals de gevoeligheid van de banden. De resultaten kunnen dus sterk afhangen van het gedrag van de banden” , aldus Filisetti.

Lees het hele artikel op de volgende pagina “De voorsprong van Mercedes op Red Bull was slechts tijdelijk”