Het laatste formule 1 nieuws

De Vries bevestigt aanstelling als reservecoureur bij Mercedes

De Vries bevestigt aanstelling als reservecoureur bij Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nyck de Vries wordt aankomend seizoen gepromoveerd tot reservecoureur van Mercedes . De geruchten deden eerder vandaag al de ronde, maar zijn nu officieel bevestigd door de Nederlander zelf.

De Vries wist in 2019 het Formule 2-kampioenschap te winnen en werd zodoende de eerste F2-kampioen van Nederlandse bodem. De coureur uit Sneek maakte niet lang daarna de overstap naar de Formule E, waar hij uit mocht komen voor het fabrieksteam van Mercedes. Afgelopen weekend werd het nieuwe Formule E-seizoen afgetrapt met een dubbele header in Saoedi-Arabië. De Vries begon het weekend uitstekend en wist beide vrije trainingen met de snelste tijd af te sluiten. Tijdens de kwalificatie voor de eerste race wist hij de eerste pole positie van zijn Formule E-carrière te behalen, die hij tijdens de race wist te verzilveren naar zijn eerste overwinning.

Artikel gaat verder onder video

Het Formule 1-team van Mercedes heeft ongetwijfeld vol trots meegekeken naar zijn prachtige prestaties en heeft dan ook besloten om de Nederlander te belonen. De Vries heeft zojuist namelijk officieel bekendgemaakt dat hij gepromoveerd wordt tot reservecoureur van het Formule 1-team van Mercedes. Deze rol zal hij samen met Stoffel Vandoorne gaan vervullen.

“Ik voel me bevoorrecht om lid te worden van Mercedes als reservecoureur voor het komende F1-seizoen‼ ️Bedankt aan de hele Mercedes-familie voor het vertrouwen en de steun,” zo reageert hij op het heugelijke nieuws.

Lees het hele artikel op de volgende pagina De Vries bevestigt aanstelling als reservecoureur bij Mercedes