Het laatste formule 1 nieuws

De Vries doet veelzeggende verspreking: ‘Formule 1 ehhh Formule E'

De Vries doet veelzeggende verspreking: ‘Formule 1 ehhh Formule E’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zelf kon Nyck de Vries afgelopen weekend nog niet over Zandvoort racen, maar hij was uiteraard wel aanwezig en genoot met volle teugen van de sfeer rondom het circuit. Ondertussen lijken de kansen dat hij er volgend jaar wél bij is steeds groter te worden. Kippenvel op Zandvoort

In een interview met Motorsport.com blikt de kersverse wereldkampioen Formule E terug op de terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort. ” Als sportliefhebber en als Nederlander vond ik het echt geweldig. Ik heb oprecht kippenvel gekregen van de Nederlandse tribunes en de sfeer die mensen creëerden. Vanuit de F1 hoor ik alleen maar positieve geluiden. We moeten ons wel realiseren dat Nederland een heel klein land is. Om dan zo’n sportevenement en zo’n show neer te zetten… dat is gewoon hele goede publiciteit voor ons land. Ik hoop dat het evenement nog lang mag bestaan.”

De Vries liep in Zandvoort mee met Mercedes, tevens zijn werkgever in de Formule E. Het enige verschil met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas , was dat hij niet in de auto mocht stappen. Verder werkte hij volledig hetzelfde programma af. “Voor mij is het heel leerzaam geweest. Je leert sowieso veel als je met zo’n succesvol team als Mercedes meeloopt, en ook als je luistert naar de coureurs.”

Het was echter niet Mercedes maar Max Verstappen die de race op zijn naam wist te schrijven. “Natuurlijk sta ik hier met een Mercedes-pet op, maar ik kan dat heel goed los van elkaar zien. Volledig los van mijn werkgever kan ik namelijk wel genieten van zo’n fantastisch weekend en van de hele sfeer.” Volgend jaar Formule 1 of Formule E?

De grote vraag is nu waar De Vries volgend seizoen gaat rijden. Blijft hij nog een jaar in de Formule E of weet hij toch die gedroomde overstap naar de Formule 1 te maken. De afgelopen weken wordt de Nederlander met zowel Alfa Romeo als Williams in verband gebracht. “Ik moet allereerst zeggen dat ik heel erg gevleid ben en het een eer vind dat ik aan de betreffende teams wordt gelinkt.”

Volgens De Vries […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De Vries doet veelzeggende verspreking: ‘Formule 1 ehhh Formule E’