Het laatste formule 1 nieuws

De Vries 'nieuwsgierig' naar IndyCar: 'Wil ervaren hoe die wereld is'

De Vries ‘nieuwsgierig’ naar IndyCar: ‘Wil ervaren hoe die wereld is’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nyck de Vries hoopte op een overstap naar de Formule 1 , maar uiteindelijk kwam het daar niet van. Alfa Romeo Racing en Williams kozen voor andere coureurs en dus rest de Nederlander opnieuw een zitje in de Formule E bij het team van Mercedes. Of is De Vries vanaf 2022 te bewonderen als coureur in de IndyCar , samen met Rinus van Kalmthout?

Afgelopen week werd bekend dat De Vries namelijk gaat namens Meyer Shank Racing testen in de IndyCar op het circuit van Sebring. In gesprek met het Algemeen Dagblad laat de coureur uit Sneek weten blij te zijn met de kans. De Vries benieuwd naar ervaring

“Natuurlijk wil ik dat doen. Je hoort er zoveel verschillende verhalen over, dan wil ik het wel eens zelf ervaren hoe dat is. Hoe die auto voelt. Hoe de cultuur daar is, de hele setting er omheen. Ik ben er heel nieuwsgierig naar” , zegt hij. Of een overstap naar de Verenigde Staten een serieuze optie is? “Ik wil eerst eens ervaren hoe die wereld is. Hoe ik het ga vinden.”

De Vries werd in 2021 wereldkampioen Formule E bij Mercedes, maar de Duitse formatie stapt na volgend seizoen uit de elektrische klasse. Na volgend jaar zal De Vries sowieso op zoek moeten naar een nieuwe uitdaging, maar het is dus ook niet volledig uitgesloten dat hij zijn huidige werkgever vroegtijdig verlaat.

Lees het hele artikel op de volgende pagina De Vries ‘nieuwsgierig’ naar IndyCar: ‘Wil ervaren hoe die wereld is’