Het laatste formule 1 nieuws

De Vries pakte eerste pole-position in E-Prix van Riyadh

De Vries pakte eerste pole-position in E-Prix van Riyadh

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes EQ-coureur Nyck de Vries heeft voor het eerst in zijn carrière pole-position gepakt in een Formule E-race. In de superpole door de straten van Riyadh was De Vries een klasse apart.

Het Formule E-seizoen gaat later dan aanvankelijk gepland van start in Saudi-Arabië. In de straten van Riyadh is weer een stratencircuit neergelegd en maakten de coureurs hun eerste competitieve meters van dit seizoen. Nyck de Vries begon als favoriet aan de kwalificatie nadat hij de snelste was in beide trainingen, Robin Frijns kwam niet in actie. Voor dit seizoen heeft de Formule E vastgehouden aan het vertrouwde kwalificatieformat. Een groepsfase met vier kleine sessies met elk zes rijders en dan de Superpole. Groepsfase

De Vries maakte zijn favorietenrol in de tweede van vier groepen alvast waar. De man uit Uitwellingerga kwam in de tweede groep in actie en was met afstand de snelste. Hij klokte een 1.08.786 en stond daarmee fier aan kop. De mannen die daarna kwamen waren nog in het voordeel omdat de omstandigheden beter werden, maar ook zij beten zich stuk op de tijd van De Vries.

Uit de tweede groep kwam alleen Edoardo Mortara nog in de buurt op twaalf duizendsten van een seconde. Uit de derde groep voegde Pascal Wehrlein zich bij de top-zes, René Rast deed dat namens Audi. Nico Müller en Nick Cassidy plaatsten zich vanuit de vierde groep voor de Superpole, maar zij raakten hun snelste tijd kwijt.

Ze waren namelijk snel onderweg toen Sergio Sette Camara zijn wagen aan het eind van de ronde in de barriers zette. Müller en Cassidy raakten hun Superpole-plek kwijt aan Mitch Evans en Alex Lynn. Ook Tom Blomqvist werd terugverwezen omdat zijn snelste tijd geschrapt werd.

Na zijn crash in de tweede vrije training kon Robin Frijns niet in actie komen tijdens de kwalificatie. De Limburger stond op de nominatie te rijden in de tweede kwalificatiegroep, maar Virgin Racing had de wagen op dat moment nog niet klaar, mede omdat een batterijwissel noodzakelijk was. Hij start vrijdagavond tijdens de race vanaf de laatste startplek.

PosCoureurTeamRondenTijdInterval Superpole

Mitch Evans was al uitgestapt, maar moest rap terug naar zijn […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De Vries pakte eerste pole-position in E-Prix van Riyadh