Het laatste formule 1 nieuws

De Vries strijdt met deze coureurs om het laatste Formule 1-stoeltje

De Vries strijdt met deze coureurs om het laatste Formule 1-stoeltje

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De koningsklasse van de autosport is in 2022 zo goed als gevuld. Nog één plek is er beschikbaar, het stoeltje naast Valtteri Bottas bij Alfa Romeo. Maandenlang gaan er al geruchten over wie de kanshebbers zijn op de twintigste zetel in de Formule 1. Naar alle waarschijnlijkheid is er een klein tiental coureurs die het overwegen waard zijn voor Alfa Romeo. Het groepje grote kanshebbers, waar ook Nyck de Vries onder valt, is echter wat kleiner.

Al voordat De Vries gekroond werd tot wereldkampioen in de Formule E, werd de Nederlander meermaals gelinkt als grote kanshebber voor het stoeltje bij Alfa Romeo. Met Toto Wolff als connectie in de Formule 1 zal het in ieder geval aan zijn contacten niet liggen. Ook qua racekwaliteiten is de Nederlandse coureur het overwegen waard, want naast de elektrische raceklasse is hij ook Formule 2-kampioen. In de wandelgangen is men er in ieder geval van overtuigd dat er gesprekken plaatsvinden of hebben plaatsgevonden tussen de Zwitserse renstal en De Vries.

Max Verstappen maakt het overigens niet zo veel uit of De Vries er gaat rijden, of iemand anders. “Het is vooral erg lastig, omdat er meerdere belangen zijn bij het kiezen van een coureur. Als het heel makkelijk was geweest, dan was het al wel bekend gemaakt. Het is uiteindelijk ook niet mijn probleem, dus ik houd me daar niet mee bezig. Ik hoop dat ze blij worden van hun keuze”, vertelde de nuchtere coureur in gesprek met onder meer RacingNews365 .

Antonio Giovinazzi blijft natuurlijk ook het overwegen waard. De huidige coureur van Alfa Romeo gooit in 2022 geen hoge ogen. Op een paar goede kwalificaties na kon hij slechts één WK-puntje veroveren voor Alfa Romeo door als tiende over de eindstreep te komen in Monza. Hier moet wel bij gezegd worden dat de C41-bolide van de renstal steevast in de achterhoede rijdt. Giovinazzi is niet erg consistent, en lijkt ook niet sneller te kunnen rijden dan een bijna gepensioneerde Kimi Raikkonen, die nog weinig motivatie lijkt te hebben in 2021.

Giovinazzi gaat het zwaar krijgen om zijn stoeltje te behouden, want de concurrentie uit […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De Vries strijdt met deze coureurs om het laatste Formule 1-stoeltje