Het laatste formule 1 nieuws

De Vries wint ePrix Valencia na bizarre slotfase, Frijns 6e

De Vries wint ePrix Valencia na bizarre slotfase, Frijns 6e

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nyck de Vries heeft de eerste van twee Formule E-races op het circuit van Valencia gewonnen. De Nederlandse Mercedes-coureur won na een bizarre slotfase, waarin het energiepeil van veel van de auto’s richting de nul ging.

De poleposition was oorspronkelijk voor Stoffel Vandoorne, maar zijn Mercedes-team had een blunder gemaakt met de banden: door een typefout kwam een serienummer niet overeen met hetgeen door was gegeven aan de FIA, waardoor de Belg achteraan moest starten.

De race begon zo op een nat Spaans circuit en achter de safety car met Antonio Felix da Costa op de pole en Maximilian Günther naast hem, Alex Lynn en Sebastien Buemi stonden op rij twee, Nyck de Vries vertrok als zevende en Robin Frijns als vijftiende.

De Vries kende een ijzersterke openingsronde en steeg naar plek vier, Buemi viel terug en werd ook nog eens van achteren geraakt door André Lotterer. De Zwitser bleef staan en daarmee werd de race gelijk geneutraliseerd, aangezien hij op een gevaarlijke plek stond.

Na een paar minuten kwam de safety car binnen en konden we weer door, waarna De Vries zich snel langs Lynn én Günther naar plek twee knokte. Voor de Duitser was het niet heel veel later zelfs helemaal klaar: hij gleed rechtdoor de grindbak in en tegen de banden aan.

Op deze plek staat externe inhoud die niet van FOK! afkomstig is. Het tonen van deze inhoud kan ertoe leiden dat de externe partij (waar de inhoud vandaan komt) cookies op jouw computer of device zet. Hiervoor moet je eerst expliciet toestemming geven.

Bij de herstart ging Alexander Sims met de Attack Mode – die hij achter de safety car grotendeels vergooide – langs Oliver Rowland naar plek vier, waarna hij ook Lynn pakte. Sergio Sette Camara reed na een duel met Mitch Evans met een kwartier te gaan de grindbak in: safety car, net op het moment dat De Vries de Attack Mode activeerde.

Met tien minuten te gaan kwam de safety car weer binnen, met Da Costa en De Vries voorop en Frijns door al het gedoe inmiddels op de achtste plek. De Limburger schoof zelfs nog verder door: […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De Vries wint ePrix Valencia na bizarre slotfase, Frijns 6e