Het laatste formule 1 nieuws

De ware reden dat Cyril Abiteboul werd weg 'gebonjourd' bij Renault F1: "Beetje ingewikkeld..."

De ware reden dat Cyril Abiteboul werd weg ‘gebonjourd’ bij Renault F1: “Beetje ingewikkeld…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Luca de Meo, CEO van Renault-groep, heeft onthuld waarom Cyril Abiteboul, voormalig teambaas van Renault F1, werd ontslagen . Abiteboul, die de F1-activiteiten van Renault leidde tussen 2014 en 2020, werd voor de start van het seizoen 2021 uit zijn positie gezet, net toen Renault de nieuwe naam Alpine ging gebruiken. “Die vraag (de reden voor het ontslag van Abiteboul) is een beetje ingewikkeld”, zei De Meo tegen RTL Duitsland. “We begonnen aan een nieuw avontuur en voor de oude werknemers zou het moeilijk zijn geweest om het team in deze nieuwe richting te sturen. De voormalige werknemers kwamen alleen wanneer ze steun nodig hadden van het moederbedrijf, maar bleven het liefst in hun eigen comfortzone. Dat is niet wat we voor ogen hadden met de ‘Renaulution’, legde De Meo uit. “Je hebt mensen nodig die deel uitmaken van een kleine, wendbare eenheid, maar die ook een connectie hebben met de zaak. Toen ik in juli bij Renault kwam, hebben wij ( De Meo en Alpine MD Laurent Rossi ) samen het nieuwe plan uitgewerkt omdat hij verantwoordelijk was voor de strategie.”

Ondanks zijn nadruk op het vinden van een nieuw pad voor het team, is De Meo dankbaar voor de basis gelegd door Abiteboul en voormalig president van Renault Sport Stoll. ” Ze begonnen in 2016 bij het Formule 1-team en nemen afscheid met een aantal podia. We moeten echter vooruit kijken. Het was een goed begin, maar nu begint een nieuw hoofdstuk”, besluit De Meo.

Lees het hele artikel op de volgende pagina De ware reden dat Cyril Abiteboul werd weg ‘gebonjourd’ bij Renault F1: “Beetje ingewikkeld…”