Het laatste formule 1 nieuws

De winnaars en verliezers na de GP van Bahrein

De winnaars en verliezers na de GP van Bahrein

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1 -seizoen 2021 is met een knal begonnen. Pole position voor Max Verstappen , een overwinning voor Lewis Hamilton , crashes, een safety car, tijdstraffen een geweldig gevecht om de leiding; alles zat erin.

Maar wie zijn nu eigenlijk de winnaars van het weekend en wie vielen er vies tegen? Wij zochten het voor je uit. De winnaars

Lewis Hamilton
Het zag er tot zondag niet naar uit dat Mercedes kans zou maken op de overwinning. Max Verstappen en Red Bull waren oppermachtig in alle vrije trainingen en in de kwalificatie. Het gat naar Hamilton was met vier tienden mega-groot. Maar Hamilton wist wél te maximaliseren met een tweede plek en en hij was zelf twee tienden sneller dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

In de race deed de Brit eigenlijk alles goed. Hij wist dicht bij Verstappen in de buurt te blijven en tijdens zijn laatste, lange stint op de harde band creëerde hij eerst een flink gat naar Verstappen om de banden vervolgens tot het einde goed genoeg te houden. Hij dwong Verstappen geniaal naar buiten toen de Nederlander hem inhaalde, waardoor Verstappen de plek aan de Brit moest terug geven. Daarna wist Hamilton het gat steeds net groot genoeg te houden zodat Verstappen geen aanval meer kon doen.

De terechte winnaar op een dag waarop alles bij elkaar kwam voor Hamilton en Mercedes.

Max Verstappen
Vanaf pole starten en tweede eindigen, dan heb je toch iets niet goed gedaan, toch? Zo simpel ligt het niet. Na een heel weekend dominant te zijn geweest (Verstappen stond in iedere sessie bovenaan), wilde hij het in de race afmaken. Maar eigenlijk vanaf de start van de race bleek Mercedes een sterke race-auto te hebben. Verstappen kwam niet los van Hamilton, wat hij ook deed.

De Nederlander had ook problemen met zijn differentieel, wat de strijd er niet makkelijker op maakte. En omdat teamgenoot Sergio Perez vanuit de pits moest starten, kon hij strategisch ook niets uithalen. Na een sterke, maar zware race moest Verstappen op de finishlijn zeven tienden toegeven op winnaar Hamilton.

Maar het is niet gek om Verstappen de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De winnaars en verliezers na de GP van Bahrein