Het laatste formule 1 nieuws

De zomervakantie van Russell begint in de Formule 1-wachtkamer

De zomervakantie van Russell begint in de Formule 1-wachtkamer

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

George Russell Pro Shots Wie is vanaf volgend seizoen de teamgenoot van wereldkampioen Lewis Hamilton? De komende weken hakt Mercedes de knoop door. Hamiltons Finse teamgenoot Valtteri Bottas hoopt op contractverlenging, maar het Britse talent George Russell is bij achterhoedeteam Williams klaargestoomd en lijkt klaar voor de overstap.

De 23-jarige Russell is bezig aan zijn derde Formule 1-seizoen. Hij is ‘eigen kweek’ en maakt al sinds 2017 deel uit van Mercedes’ opleidingsprogramma. Russell wordt beschouwd als een toekomstig kampioen, maar zijn geduld wordt op de proef gesteld.

Je derde jaar bij Williams is bijna halverwege. Heb je al enige indicatie met het oog op 2022?

“Nee. Ik krijg al maandenlang diezelfde vraag van journalisten. Logisch, maar ook vermoeiend. Formule 1-transfers zijn ingewikkelde processen. Een schaakspel dat veel tijd vergt. Het gaat immers niet om één, maar om twee coureurs en twee renstallen. Mercedes managet mij, maar levert ook motoren aan Williams. Ik moet vooral zorgen dat ik presteer op het circuit. I do my talking on the track .”

“Ik weet dat Mercedes deze maand besluit wie de cockpit naast Lewis krijgt, maar dat betekent niet automatisch dat er ook al een officiële aankondiging komt. Ik moet geduldig zijn en focus me op de Hongaarse grand prix. Het doel is om mijn eerste punten voor Williams te scoren. Verder zijn mijn ambities glashelder: ik wil races winnen en aas op een cockpit waarin dat mogelijk is.”

Wat doe je als Mercedes toch weer voor Bottas kiest?

“Met dat scenario moet ik uiteraard rekening houden. Het is ook helemaal niet zeker dat ik afscheid neem van Williams. Het is geen straf om hier te zijn. Dit is een fijne renstal en een warm bad. Het team heeft een zware tijd achter de rug, maar is aan een opmars bezig. Wees niet verbaasd als Williams volgend seizoen een grote sprong maakt.” De Grand Prix van Hongarije wordt zondag om 15.00 uur gereden en is te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Ook doen we door middel van flitsen op NPO Radio 1 verslag van de race.

Lewis Hamilton begint […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De zomervakantie van Russell begint in de Formule 1-wachtkamer