Het laatste formule 1 nieuws

De zondagmiddag in Bahrein: Verstappen het snelst, problemen bij Aston Martin & Mercedes

De zondagmiddag in Bahrein: Verstappen het snelst, problemen bij Aston Martin & Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Samenvatting De laatste testsessie voorafgaand aan het nieuwe seizoen is wederom zonder al te veel problemen afgerond. Max Verstappen pakte hierbij de snelste tijd, op de voet gevolgd door Yuki Tsunoda en Carlos Sainz .

De testsessie op zondagochtend was tamelijk rustig verlopen. De weersomstandigheden op het Bahrain International Circuit waren ten opzichte van de overige testdagen een stuk verbeterd, waardoor de coureurs zonder al te veel problemen hun kilometers konden maken. De sessie kon dan ook zonder al te veel problemen worden voltooid.

Artikel gaat verder onder video

Op zondagmiddag, om klokslag 13:00 uur, werd het Bahrain International Circuit vervolgens weer vrijgegeven voor de allerlaatste testsessie voorafgaand aan het Formule 1-seizoen. Daniel Ricciardo was hierbij de eerste op de baan, op de voet gevolgd door alle overige coureurs. Uiteindelijk was het Fernando Alonso die de eerste tijd van de middagsessie klokte: 1.32.953.

Eerste rondes Max Verstappen
Om 13:10 kwam Max Verstappen op de baan voor zijn installatie-ronde in de RB16B. Het duurde echter nog een tijdje voordat Verstappen zijn eerste officiële tijd neer kon zetten. De Nederlander is eerst een aantal keren terug de pitstraat ingereden voor kleine aanpassingen, om vervolgens weer terug de garage in te gaan. Pas om 13:51 zette hij uiteindelijk zijn eerste tijd van de dag neer. Hij verreed een 1.31.733, die goed was voor de negende plek. Max Verstappen in zijn RB16B Weer problemen bij Mercedes ?
De wintertest is ontzettend moeizaam verlopen voor het team van Mercedes. Op vrijdag kampte het team met problemen aan de versnellingsbak, waardoor Valtteri Bottas ’s ochtends slechts zes rondes kon verrijden. De rondes die de rest van het weekend wel verreden konden worden, waren niet op het tempo wat we van de wereldkampioenen wel mogen verwachten. Ook op zondagmiddag leken er weel genoeg problemen te zijn voor het team. Om 14:00, ruim een uur na de start van de sessie, stond Lewis Hamilton namelijk nog steeds binnen. Het personeel was op dit punt nog altijd flink aan het sleutelen aan zijn bolide.

Om 14:10 begon Hamilton eindelijk aan zijn eerste installatie-ronde van de dag. De zevenvoudig wereldkampioen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De zondagmiddag in Bahrein: Verstappen het snelst, problemen bij Aston Martin & Mercedes

De leukste steden van Canada

De leukste steden van Canada

Slenter langs de Inner Harbour van Victoria op Vancouver Island, waan je in Parijs in het Franstalige Montréal en zet je cowboyhoed