Het laatste formule 1 nieuws

Debat over crash: 'Eén man heeft het incident vermeden en dat is Hamilton'

Debat over crash: ‘Eén man heeft het incident vermeden en dat is Hamilton’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Italië heeft weer een belangrijk gespreksonderwerp in de Formule 1 aangewakkerd. Max Verstappen en Lewis Hamilton , de twee rivalen voor het wereldkampioenschap van 2021, kwamen met elkaar in botsing op het circuit van Monza, wat resulteerde in een DNF voor hen beiden. Net als het incident in Silverstone heeft dit een discussie losgemaakt over wie de schuldige is.

Toto Wolff suggereerde dat Verstappen een tactische fout maakte omdat hij wist dat hij de Brit niet had kunnen inhalen. Ondertussen gelooft Christian Horner dat het een race-incident was en verwacht hij dat de stewards het moeilijk zullen krijgen om één coureur de schuld te geven. Het debat

Felipe Massa en het Sky Sports-analistenteam met Johnny Herbert en Paul Di Resta hebben er wel een mening over. “Ze vechten voor het kampioenschap en het laat zien dat ze geen ruimte zullen geven. Geen centimeters. Ik zou 50/50 zeggen. In mijn ogen gooide de broodjeskerb, die deel uitmaakt van de baan, hem [Max] omhoog. Misschien had Lewis beter de rem los kunnen laten”, aldus Massa.

Herbert vraagt: “Waarom dacht Max niet ‘dit is een groot risico, misschien moet ik me terugtrekken?'” en Massa zegt dat dat niet in Verstappen’s rijstijl zit. Maar Herbert blijft het oneens met Massa. Herbert vindt dit gevecht een voorbeeld van “banger racing” in de Formule 1. Hij benadrukt dat “één man incidenten heeft vermeden en dat is Lewis Hamilton.”

Di Resta steunt Massa: “Het is 50/50… het is racen. Dit is waar sport om draait. Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit de laatste keer is dat de wielen elkaar raken. Dit is de opzet van het kampioenschap waarin geen van hen elkaar de ruimte gaat geven.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Debat over crash: ‘Eén man heeft het incident vermeden en dat is Hamilton’