Het laatste formule 1 nieuws

Deelname Hamilton aan Grand Prix Abu Dhabi onzeker

Deelname Hamilton aan Grand Prix Abu Dhabi onzeker

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gezondheid Lewis Hamilton Volgens Michael Masi zullen de lokale overheden van Bahrein en Abu Dhabi een sleutelrol gaan spelen bij een eventuele terugkeer van Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Toto Wolff hoopt van harte dat Hamilton weer in zijn auto kan stappen, maar benadrukt dat Russell anders wederom in zal vallen.

Het is momenteel nog onduidelijk of de zevenvoudig wereldkampioen aankomend weekend in actie kan komen tijdens de seizoensafsluiter in Abu Dhabi. Hamilton werd begin vorige week positief getest op het coronavirus en zit sindsdien in isolatie in Bahrein. De lokale overheid van Bahrein vereist dat eenieder die positief getest wordt op het coronavirus, tien dagen lang in quarantaine blijft. Dit zou dus betekenen dat Hamilton op zijn vroegst op woensdag naar Abu Dhabi zou kunnen vliegen, mits hij hersteld is.

Artikel gaat verder onder video Het probleem is echter dat de lokale overheid in Abu Dhabi enorm strenge protocollen hanteert, in een poging om de pandemie de kop in te drukken. Iedereen die het land binnenkomt moet namelijk verplicht 14 dagen in quarantaine. De overheid heeft een uitzondering gemaakt voor de Formule 1, maar heeft hierbij wel hele strenge voorwaarden gesteld. Zo moet het hele F1-circus op maandag gezamenlijk afreizen naar Abu Dhabi, waar ze vervolgens scherp in de gaten gehouden zullen worden. Iedereen zal vervolgens in een eigen bubbel geplaatst worden, waardoor het contact met de lokale bevolking beperkt blijft.

FIA-racedirecteur Michael Masi heeft de lastige situatie inmiddels wat meer verduidelijkt. “De gezondheidsautoriteiten in Bahrein moeten bepalen of hij, volgens hun criteria, gezond genoeg is. Daarna is het aan de autoriteiten van Abu Dhabi om te kijken of hij ook aan hun criteria voldoet,” wordt Masi geciteerd door Motorsport.com . “Als beide overheden akkoord gaan, en hij hij vervolgens aan de FIA-protocollen kan voldoen door een negatieve test te tonen voor hij de paddock betreed, dan is er wat ons betreft geen enkel probleem.” Hierbij benadrukt Masi echter wel dat Hamilton minimaal één vrije training of de kwalificatie verreden moet hebben, wil hij toestemming krijgen om deel te nemen aan de race.

Toto Wolff hoopt zelf […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Deelname Hamilton aan Grand Prix Abu Dhabi onzeker