Het laatste formule 1 nieuws

Deense media: "99,9 procent zeker dat Kevin Magnussen na dit jaar stopt in de Formule 1"

Deense media: “99,9 procent zeker dat Kevin Magnussen na dit jaar stopt in de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het team van Haas F1 lijkt zo goed als zeker afscheid te nemen van zowel Romain Grosjean als Kevin Magnussen . In het geval van de Deen is het volgens F1-journalist Peter Nygaard 99,9 procent zeker dat dit zijn laatste seizoen is. Haas zal mogelijk in 2021 met twee rookies gaan rijden, al zijn Sergio Perez en Nico Hulkenberg ook in beeld. De 28-jarige Magnussen begon in 2014 bij McLaren aan zijn Formule 1-avontuur, maar daar zal in december een einde aan komen. “Ik ben er 99,9 procent zeker van dat Kevin Magnussen’s F1-carrière er na de race in Abu Dhabi op 13 december opzit”, zo zegt Nygaard in de Deense krant BT.

“Magnussen is het slachtoffer van de coronacrisis”, legt Nygaard uit. “Zonder alle financiële problemen die COVID-19 heeft veroorzaakt, hadden Haas, Williams en andere teams meer naar talent gekeken dan naar financiële steun die een coureur meebrengt.”

“Haas zei een jaar geleden nog dat ze te weinig ervaring hadden om met een rookie te rijden en gaan nu mogelijk voor twee rookies. Dat onderstreept hoe hard de crisis heeft ingeslagen. Niemand, ook Gunther Steiner en Gene Haas, zal geloven dat rookies als Nikita Mazepin, Callum Ilott of Robert Shwartzman in 2021 meer punten voor het team gaan halen dan Kevin Magnussen zou kunnen. Maar ze dragen wel een budget van honderden miljoenen dollars aan en dat is in de huidige tijd helaas de belangrijkste drijfveer.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Deense media: “99,9 procent zeker dat Kevin Magnussen na dit jaar stopt in de Formule 1”