Het laatste formule 1 nieuws

Degradatie doet strijdbare Albon ‘pijn’: “Focus op terugkeer in 2022”

Degradatie doet strijdbare Albon ‘pijn’: “Focus op terugkeer in 2022”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Twee dagen na de bekendmaking dat hij zijn plekje bij Red Bull Racing verliest heeft Alexander Albon voor het eerst op het nieuws gereageerd. De aankondiging deed pijn bij de Britse Thai, maar hij is vastberaden om terug te keren in de Formule 1.

Na de tegenvallende seizoensstart van Pierre Gasly kreeg is daardoor in 2021 de nieuwe teamgenoot van Verstappen.

Voor Albon rest een rol als test- en reserverijder. De 24-jarige coureur heeft zondag op Instagram voor het eerst gereageerd op de bekendmaking. “Ik ga hier niet over liegen, het doet pijn. Ik heb alles gegeven, maar het was niet goed genoeg. Ik wil iedereen die mij dit jaar gesteund heeft bedanken, en in het bijzonder mijn Thaise fans. Met alle verschillende meningen die er waren kon ik altijd op jullie rekenen om mij erdoor te slepen.”

In zijn nieuwe rol binnen Red Bull Racing zal Albon maar weinig in de auto te zien zijn. Wel heeft teambaas Christian Horner al aangegeven dat de coureur een belangrijke rol gaat spelen binnen de ontwikkeling van de auto voor 2022, terwijl hij ook veel taken in de simulator en de bandentests voor zijn rekening zal nemen. Zelf is Albon vastberaden om zich in 2021 te bewijzen, zodat hij in 2022 terug kan keren op de grid. “Ik geef niet op, ik heb hier mijn ziel en zaligheid in gestoken en ik laat het hier niet mee eindigen. Ik heb nog meer te laten zien en mijn focus ligt op een terugkeer in 2022 en om de Thaise vlag weer te laten wapperen.” Lees ook:

Red Bull: Feiten wonnen van gevoel bij keuze Albon te laten vallen Albon: “Alles aan gedaan” om stoeltje voor 2021 te behouden Horner: Red Bull kon ‘onmogelijk’ om Perez heen door goede vorm

Lees het hele artikel op de volgende pagina Degradatie doet strijdbare Albon ‘pijn’: “Focus op terugkeer in 2022”