Het laatste formule 1 nieuws

Degradatie invoeren in Formule 1? ‘Hij moet dan terug naar de Formule 2’

Degradatie invoeren in Formule 1? ‘Hij moet dan terug naar de Formule 2’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 is de hoogste klasse in het formule-racen en de meeste coureurs werken zich via onder andere de Formule 3 en Formule 2 omhoog naar de eredivisie van de autosport. De weg terug komt echter nooit voor, maar dat zou voor sommige coureurs misschien geen gek idee zijn. Solide weekend

In de nieuwe aflevering van Slipstream bespreken Allard Kalff en Kees van de Grint onder andere de ontwikkelingen bij Haas dit seizoen. Over Mick Schumacher zijn de twee wel te spreken. “Hij reed een solide weekend. Hij maakt geen fouten en ging keurig opzij toen hij ingehaald werd. Hij doet het degelijk en meer kan ook eigenlijk niet” , concludeert van de Grint.

Voor Schumacher valt er met de Haas natuurlijk ook weinig eer te behalen. “Je kan geen potten breken met die auto” , vervolgt Van de Grint. “Hij moet zich een beetje meten met de Williams , wat natuurlijk ook nog steeds een treurig verhaal is. In die zin rijd hij goed. Hij doet het natuurlijk tien keer beter dan zijn teamgenoot.” Degradatie naar Formule 2

Over Schumachers teamgenoot Nikita Mazepin hebben Kalff en Van de Grint minder lovende woorden. In het voetbal is het mogelijk bij slechte resultaten te degraderen naar een lagere klasse, bijvoorbeeld van de eredivisie naar de eerste divisie. Volgens Van de Grint zou zoiets dergelijks ook niet misstaan in de Formule 1.

“Vorige week hadden we het over die Super League en dat je moet kunnen degraderen” , trekt Van de Grint de vergelijking met voetbal. “Ik zou toch voor willen stellen dat zo’n rijder, zoals Mazepin, toch wel bepaalde fatsoenlijke rondes moet rijden en anders moet hij ook terug naar Formule 2.”

Mazepin werd afgelopen weekend nog op meer dan een minuut gereden door Schumacher en maakte wederom onnodige fouten door bijvoorbeeld Sergio Perez in de weg te zitten toen hij op een ronde werd gezet.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Degradatie invoeren in Formule 1? ‘Hij moet dan terug naar de Formule 2’