Het laatste formule 1 nieuws

'Derde Italiaanse Formule 1 Grand Prix in oktober'

‘Derde Italiaanse Formule 1 Grand Prix in oktober’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens de Corriere dello Sport zal er dit jaar een derde Formule 1 -race plaatsvinden in Italië . De verwachting is namelijk dat op korte termijn de Grand Prix dell’Reggio Emilia wordt gepresenteerd, de race zal verreden worden op het circuit van Imola. Hoogstwaarschijnlijk zal de Grand Prix plaatsvinden in oktober, maar het is niet uitgesloten dat het circuit zelfs zal worden gebruikt als de seizoensafsluiter in december.

Een race in oktober is echter waarschijnlijker, de kans dat de Formule 1-wereld dit jaar de plas over gaat richting Noord en Zuid Amerika lijkt namelijk steeds kleiner te worden. De F1-organisatie probeert daarom het Europese gedeelte van de kalender uit te breiden. Imola is een geschikte kandidaat doordat het circuit zowel bij coureurs als racefans zeer geliefd is. De directie van circuit sprak tegenover RacingNews365 al meerdere keren de hoop uit op het organiseren van een F1-race dit jaar.

Na woensdag zal er meer duidelijkheid komen over de status van het circuit, maar gezien het feit dat het circuit in het bezit is van een FIA grade 1-licentie lijkt de controle slechts een formaliteit te zijn. De F1-organisatie liet eerder al weten er alles aan te doen om zo snel mogelijk de volledige kalender van 2020 te presenteren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Derde Italiaanse Formule 1 Grand Prix in oktober’