Het laatste formule 1 nieuws

Deze coureurs moeten vrezen voor hun Formule 1-stoeltje

Deze coureurs moeten vrezen voor hun Formule 1-stoeltje

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nu we een zestal races achter de rug hebben, is het tijd om de balans op te maken. Welke coureurs moeten er echt aan de bak de komende maanden, omdat de prestaties tot op heden eigenlijk best wel tegenvallen.

Er wordt hevig aan de stoelpoten van Valtteri Bottas gezaagd. Na zes races staat hij op een teleurstellende zesde plaats in het kampioenschap. Weliswaar heeft hij hier en daar een beetje pech gehad, zijn teamgenoot Lewis Hamilton presteert over het algemeen vele malen beter.

Toen Bottas in Imola en Azerbeidzjan enorm worstelde met zijn wagen en met moeite in de buurt van de top tien kwam, reed Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie en de race zonder grote problemen vooraan het veld. In Monaco waren de rollen kortstondig omgedraaid, maar het leek bij de Brit een incident te zijn, terwijl je je bij Bottas steeds harder af gaat vragen wat er toch aan de hand is.

Goed, de Mercedes -bolide is dit jaar niet van het allerhoogste niveau zoals de afgelopen jaren het geval was, maar nog steeds hoort Bottas gewoon elke race naar het podium te rijden, of in ieder geval in de buurt te komen. Hij moet echt aan de bak, want de eerste haarscheurtjes in de relatie tussen Mercedes en de Fin lijken langzaam maar zeker te ontstaan. Russell staat inmiddels klaar om Bottas te vervangen. Yuki Tsunoda (14e, 8 punten)

Yuki is bezig aan zijn rookieseizoen en hij heeft in principe erg weinig tijd gehad om aan de AT02 te wennen. Toch maakt hij te veel (grote) fouten. De Japanner werd na zijn debuut nog de hemel in geprezen, maar daarna stond hij vier races droog en beging hij een reeks aan onnodige blunders.

Zijn teamgenoot, Pierre Gasly, houdt ondertussen de eer voor AlphaTauri hoog en de eerste kritische woorden van Helmut Marko over coureur Tsunoda zijn al gesproken. Red Bull verhuisde hem in allerijl naar Italië na zijn crash in het GP-weekend van Monaco, zodat de Japanner daar onder de vleugels van teambaas Franz Tost scherp gehouden kan worden.

De eerste positieve resultaten van die beslissing leken in Azerbeidzjan te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Deze coureurs moeten vrezen voor hun Formule 1-stoeltje