Het laatste formule 1 nieuws

Deze Formule 1-coureurs verpulveren hun teamgenoten in 2021

Deze Formule 1-coureurs verpulveren hun teamgenoten in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meerdere Formule 1 -coureurs weten hun teamgenoten in 2021 aardig onder de duim te houden, zeker in de kwalificaties. Een enkeling weet zijn stalgenoot zelfs op de nul te houden. Hieronder een overzicht van een viertal coureurs dat hun teamgenoten overschaduwen in 2021.

Max Verstappen steekt dit seizoen in een buitengewone vorm en enkel dankzij pech gaat hij nu niet aan de leiding van het wereldkampioenschap Formule 1. Naast hem lijkt Sergio Perez in dezelfde ‘val’ te stappen als diens voorgangers Pierre Gasly en Alexander Albon.

Perez begon sterk aan het seizoen door Verstappen op Imola te snel af te zijn in de kwalificatie, maar het bleef bij die ene keer. De kwalificatie is sowieso zijn zwakke plek. Daarin verliest hij vaak zoveel dat dat in de race niet meer goed te maken is.

In de statistieken hieronder gaan we, net als bij alle volgende teamduels, uit van situaties waarin beide coureurs deelnamen aan de sessies en deze ook voltooiden.

Kwalificaties : 10-1
Gemiddeld verschil : 0.452 seconde
Races : 8-1
Punten : 187-104 Pierre Gasly vs. Yuki Tsunoda

Het onderlinge kwalificatieresultaat zegt genoeg. Maar over wie zegt het meer: over Pierre Gasly of over Yuki Tsunoda? Een halve seconde verschil in de kwalificaties is groot.

Enkele fouten van de hand van de Japanner hebben duidelijk zijn zelfvertrouwen geschaad, terwijl Gasly in de meeste van de gevallen Q3 haalt. Het lijkt er niet op dat Tsunoda snel in staat zal zijn het verschil naar zijn teamgenoot te overbruggen.
Kwalificaties : 9-0 Gemiddeld verschil : 0.509 Races : 7-2 Punten : 50-18 George Russell vs. Nicholas Latifi 11-0, het staat er toch echt! Als het op pure snelheid aankomt is Latifi niet opgewassen tegen Russell, ook in zijn tweede jaar in de Formule 1 niet. Ook als op het heel veel andere zaken aankomt, moet Russell duidelijk als de betere coureur aangewezen worden.Echter, achter de naam van Nicholas Latifi staan toch echt meer WK-punten dan achter de naam van Russell. Dat dankt hij natuurlijk aan die knotsgekke Hongaarse GP, waarin hij, eerlijk is eerlijk, geen fouten maakte. Kwalificaties : […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Deze Formule 1-coureurs verpulveren hun teamgenoten in 2021