Het laatste formule 1 nieuws

Deze Formule 1-teams hebben de beste rijdersduo's van 2021

Deze Formule 1-teams hebben de beste rijdersduo’s van 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een team is vaak zo sterk als de zwakste schakel. Voorbeeld: McLaren eindigde in 2020 in het constructeurskampioenschap op de derde plek, vóór Racing Point. Sergio Perez scoorde echter meer punten dan McLaren-coureurs Carlos Sainz en Lando Norris. Maar Lance Stroll scoorde vijftig punten minder dan Perez, waardoor McLaren tóch hoger dan Racing Point eindigde. Het verschil tussen teamgenoten Sainz en Norris was slechts acht punten.

Van zwak naar sterk, dit zijn de rijdersduo’s van de 2021 Formule 1-grid gerangschikt.

De tekst loopt door onder de foto. 10) Haas F1 (Mick Schumacher & Nikita Mazepin)

Haas F1 nam afscheid van oudgedienden Kevin Magnussen en Romain Grosjean en ruilde het duo in voor twee rookies. Mick Schumacher en Nikita Mazepin krijgen de kans in de Formule 1 van Gene Haas.

Voor het Amerikaanse team is het een groot risico. Het team bungelt qua snelheid waarschijnlijk ergens achteraan en de twee rookies missen de ervaring die het nodig heeft om de auto zo goed mogelijk te maken met feedback. Schumacher mag dan wel Formule 2-kampioen zijn, hij behaalde geen enkele pole in zijn kampioensjaar en pakte de titel pas in zijn tweede jaar. Mazepin eindigde in zijn tweede jaar in de F2 slechts op plek vijf en werd in zijn eerste jaar nog compleet zoek gereden door Nyck de Vries.

De tekst loopt door onder de foto. 9) Alfa Romeo (Kimi Raikkonen & Antonio Giovinazzi)

De line-up van Alfa Romeo bestaat voor het derde jaar op rij uit oudgediende Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi. Consistentie is meestal iets goeds, maar dat is niet de enige factor in de line-up van het team.

Raikkonen wordt dit seizoen 42 jaar en de sleet lijkt erop te zitten. De afgelopen twee seizoenen bij Alfa Romeo leverden slechts een handvol punten op voor de Fin. Giovinazzi heeft nog geen onuitwisbare indruk achtergelaten. De Italiaan behoudt desondanks het vertrouwen van het team en Ferrari, al staan er een hele rits Ferrari-juniors te trappelen om zijn plek over te nemen.

De tekst loopt door onder de foto. 8) Williams (George Russell & Nicholas Latifi) Voor het tweede jaar achtereen zijn […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Deze Formule 1-teams hebben de beste rijdersduo’s van 2021