Het laatste formule 1 nieuws

Deze knopen over belangrijke regels hakte de Formule 1 door

Deze knopen over belangrijke regels hakte de Formule 1 door

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De FIA en de Formule 1 hingen vandaag de vlag uit en kwamen met positief nieuws na een lange dag vergaderen. Vooral Red Bull mocht zich gelukkig prijzen: de teams stemden unaniem in met de engine freeze. Maar er werd meer besproken:

Portimao vult de lege plek op die de Formule 1-kalender nog had. Als de promotor van de race het eens is dan is de race een feit.

Om Pirelli en de teams meer tijd te geven om de 18-inch banden te ontwikkelen en testen, wordt het aantal testdagen daarvoor verhoogd van 25 naar 30. Het voorstel werd unaniem aangenomen.

Er is een werkgroep samengesteld die gaat werken aan de doelen voor de ontwikkeling van de motoren voor 2025. Die moet aan vijf punten voldoen, waaronder milieuduurzaamheid, volledig duurzame brandstof en de motorformule moet aantrekkelijk zijn voor potentiële nieuwe leveranciets.

Er wordt een werkgroep opgericht die de budgetcap en alles wat daar bij komt kijken zal bijhouden en bespreken. Daar zullen ook coureurs deel van gaan uitmaken.

De sprintraces gaan er zeer waarschijnlijk komen. Ook hiervoor is een werkgroep samengesteld om tot een waterdicht plan te komen dat voorgelegd kan worden voor de start van het seizoen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Deze knopen over belangrijke regels hakte de Formule 1 door