Het laatste formule 1 nieuws

Deze straffen hangen Verstappen mogelijk boven het hoofd

Deze straffen hangen Verstappen mogelijk boven het hoofd

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton was afgetekend het snelste tijdens de kwalificatie voor de sprintrace op het circuit van Interlagos, maar enkele uren later ontplofte de F1-wereld. De Mercedes -coureur wacht mogelijk een zware straf nadat zijn achtervleugel niet door de keuring kwam.

Even later verschenen er beelden van Max Verstappen die na afloop van de kwalificatie de auto van Hamilton inspecteerde en daarbij kortstondig de achtervleugel aanraakte. Het zorgde ervoor dat ook hem mogelijk een straf boven het hoofd hangt, want mogelijk heeft hij artikel 2.5.1. van de International Sporting Code van de FIA overtreden.

In dat artikel staat het volgende: Alleen de toegewezen officials mogen het parc fermé betreden. Er mag niet gesleuteld, gecheckt, getuned of gerepareerd worden, tenzij hier door de aangewezen officials specifiek toestemming voor is gegeven, of als de specifieke regels het toestaan.

Dit zou ook betekenen dat niemand de auto aan zou mogen raken, tenzij daarvoor toestemming is gegeven. Verstappen deed dit direct na afloop van de kwalificatie, toen hij uit zijn auto stapte voor de top 3 persconferentie. Wat kan een mogelijke straf zijn voor Verstappen?

Om 9:30 uur lokale tijd (13:30 uur Nederlandse tijd) moeten Verstappen en een afgevaardigde van Red Bull zich melden bij de stewards. Daarin wordt het incident besproken en zal er al dan niet een straf worden uitgedeeld.

Wat staat Verstappen mogelijk te wachten? Een vermaning

Een boete

Strafpunten op zijn licentie

Een gridstraf van bijvoorbeeld drie of vijf plaatsen Of een combinatie van bovenstaande.Wat de mogelijke straf wordt is vooraf mogelijk in te schatten, maar de verwachting is dat het om een vermaning en/of boete zal gaan. In de Formule 1 is echter niets veranderlijker dan de beslissingen van de stewards. Video: Gridstraf voor Hamilton tijdens GP Brazilië Het hing al enige tijd in lucht, maar in de GP van Brazilië moest Lewis Hamilton er toch aan geloven: hij krijgt een nieuwe motor. Hoe en waarom bekijk je in de video hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Deze straffen hangen Verstappen mogelijk boven het hoofd