Het laatste formule 1 nieuws

Deze verbeteringen wil de FIA doorvoeren naar aanleiding van horrorcrash Grosjean

Deze verbeteringen wil de FIA doorvoeren naar aanleiding van horrorcrash Grosjean

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Verbeterpunten De horrorcrash van Romain Grosjean heeft diepe indruk gemaakt op alle Formule 1-fans, -teams en betrokken organisaties. De FIA startte dan ook direct een onderzoek, waarvan de resultaten inmiddels binnen zijn. Naar aanleiding daarvan is een lijst met verbeterpunten opgesteld.

De Formule 1 is en blijft nu eenmaal een gevaarlijke sport. Gelukkig is de veiligheid in de loop der jaren dermate verbeterd dat de coureurs bijna altijd het ongeluk kunnen navertellen. Helaas gaat het soms ook gruwelijk mis door een samenloop van omstandigheden, denk bijvoorbeeld aan de horrorcrash van Anthoine Hubert in België twee jaar geleden. Grosjean heeft zijn zware ongeluk gelukkig overleefd, mede dankzij alle veiligheidsmaatregelen aan de bolide. Toch kan er volgens de FIA een hoop verbeteren, om precies te zijn 22 dingen. Het bestuursorgaan zal zich de komende tijd gaan ontfermen over het doorvoeren van deze aandachtspunten.

Artikel gaat verder onder video

De verbeterpunten gaan vooral het ontwerp van de auto aan. Zo zal het design van de brandstofleidingen en koppelingen in de brandstoftoevoer in alle formulewagens worden heroverwogen. Men wil op deze manier voorkomen dat er iets los kan raken of scheuren bij een crash. De montage van de stuurinrichting krijgt ook extra aandacht, aangezien de voet van Grosjean klem zat achter een van de pedalen na de crash. Dit bemoeilijkte het voor hem om uit de wagen te klimmen. Niet alleen de bolide, maar ook de kleding die de coureurs dragen beschermen hen, voornamelijk tegen vuur. Op die afdeling valt echter ook nog wel wat te winnen.

Bijvoorbeeld de handschoenen moeten beter. De handen van Grosjean waren flink verbrand, al deed de overall wel goed z’n werk. Het brandwerende pak beschermde het lijf van de coureur tegen de gigantische hitte. Het vizier op de helm kan daarentegen wel verbeterd worden. Deze zorgde er namelijk voor dat Grosjean vrijwel niets meer kon zien. De FIA heeft overduidelijk geleerd van het onderzoek en zal dan ook alles op alles zetten op herhaling te voorkomen. Jean Todt, de president van de FIA, zei hierover het volgende.

“We hebben belangrijke lessen getrokken uit dit onderzoek, wat ons blijft motiveren om de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Deze verbeteringen wil de FIA doorvoeren naar aanleiding van horrorcrash Grosjean

De leukste steden van Canada

De leukste steden van Canada

Slenter langs de Inner Harbour van Victoria op Vancouver Island, waan je in Parijs in het Franstalige Montréal en zet je cowboyhoed