Het laatste formule 1 nieuws

'Deze week een stemming over mogelijk drie sprintraces in 2021'

‘Deze week een stemming over mogelijk drie sprintraces in 2021’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Racing Volgens de Britse website wordt er aanstaande donderdag al gestemd over de toevoeging van sprintraces aan het GP-weekend. Het zou om drie weekenden gaan. Genoemd worden de GP van Italië op Monza en tweede races in de Amerika’s, te weten Canada en Brazilië.

Wat nog niet duidelijk is hoe een GP-weekend met sprintrace er exact uit gaat zien. Gedacht wordt aan een kwalificatie op vrijdag, die de startopstelling voor de sprintrace gaat bepalen en de uitslag van de sprintrace geldt als startopstelling voor de hoofdrace op zondag. Er moet ook nog het nodige worden bepaald over de reglementen, zoals punten verdeling en bandenbeheer. Worden er wel of geen punten verdeeld bij de uitkomst van de sprintraces.

Met de toevoeging van de sprintraces hoopt de Formule 1 meer publiek te trekken en de raceweekenden spannender te maken. Als het concept dit jaar met succes wordt uitgerold, dan is het goed denkbaar dat er in 2022 aan meer Grand’s Prix een sprintrace wordt toegevoegd.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Deze week een stemming over mogelijk drie sprintraces in 2021’