Het laatste formule 1 nieuws

Diskwalificatie Lewis Hamilton mokerslag in titelstrijd met Max Verstappen

Diskwalificatie Lewis Hamilton mokerslag in titelstrijd met Max Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geldboete voor MaxHet duurde even, maar de FIA is eruit: Lewis Hamilton wordt gestraft voor zijn ‘illegale’ achtervleugel. Die stond vrijdag tijdens de DRS-momenten te ver open. Vanwege die overtreding start hij de sprintrace zaterdagmiddag (lokale tijd) achteraan, of vanuit de pitstraat. Max Verstappen kwam er van af met een boete vanaf en kan zichzelf in Brazilië op matchpoint zetten.

Door Rik Spekenbrink

Lewis Hamilton heeft een nieuwe knauw gekregen bij zijn jacht op de achtste wereldtitel. Hij is gediskwalificeerd voor de kwalificatie van de sprintrace in São Paulo en moet zaterdag waarschijnlijk starten vanuit de pitstraat, in plaats van de voorste startplek. Het wordt voor de Brit een hels karwei om nog iets van dit raceweekeinde te maken. En in het verlengde daarvan: om nog wereldkampioen te worden.

Verstappen kreeg een boete van vijftigduizend euro. De Nederlander had eventjes aan de auto van zijn grote concurrent gezeten, vrijdag direct na de kwalificatie voor de sprintrace. Die was gewonnen door Hamilton, maar Verstappen was erg benieuwd naar de vleugel van diens Mercedes. In het zogeheten parc fermé is het echter niet toegestaan aan andermans auto te komen, dus werd Verstappen vanochtend ook even ontboden bij de stewards. Na vier uur kwam de uitspraak: een geldboete. In de toelichting staat dat hij weliswaar de regels heeft overtreden, maar geen schade heeft aangericht of ernstig vergrijp heeft gepleegd.

De echte pijn voelt Hamilton. Die had al een gridstraf gekregen voor de grand prix van zondag, na de sprintrace wordt hij vijf plekken teruggezet op de startopstelling vanwege het wisselen van zijn verbrandingsmotor. Maar waar hij dacht die korte race over 24 ronden van zaterdag te mogen starten vanaf plek één, begint hij nu dus achteraan. Hij zal zijn best moeten doen om zo veel mogelijk auto’s in te halen, maar moet dan dus voor zondag opnieuw vijf plekken inleveren. © REUTERS Verstappen daarentegen begint nu aan de sprintrace (20.30 Nederlandse tijd) vanaf de voorste startplek en kan zichzelf in een goede positie zetten voor de race van zondag. En daarin weer uitstekende zaken doen voor het kampioenschap. De […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Diskwalificatie Lewis Hamilton mokerslag in titelstrijd met Max Verstappen