Het laatste formule 1 nieuws

Dit deed Mick Schumacher beter dan zijn familie bij Formule 1-debuut

Dit deed Mick Schumacher beter dan zijn familie bij Formule 1-debuut

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Rusland markeerde de eerste uitvalbeurt voor Mick Schumacher sinds hij zijn Formule 1-debuut maakte. Daarmee is hij de eerste van de familie Schumacher die niet uitviel bij zijn debuut in de sport; zijn vader en oom hadden minder geluk. Familie Schumacher had weinig geluk bij debuut

Zijn vader Michael Schumacher maakte zijn debuut voor Jordan tijdens de Grand Prix van België in 1991. Hij zette er een knappe zevende kwalificatietijd neer, maar moest zijn race kort na de start staken vanwege een defecte koppeling.

De geschiedenis herhaalde zich voor Michaels broer Ralf Schumacher, die ook bij Jordan zijn debuut maakte. Zijn eerste race was de Grand Prix van Australië in 1997, maar ook hij moest zijn auto in de beginfase van de wedstrijd aan de kant zetten vanwege een probleem met de versnellingsbak.

Voor Mick Schumacher kwam zijn eerste uitvalbeurt aanzienlijk later dan voor zijn vader en oom. Hij kwam maar liefst veertien races op rij over de finish, totdat hij in Sochi tegen technische problemen aanliep en de auto in de pits moest parkeren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit deed Mick Schumacher beter dan zijn familie bij Formule 1-debuut