Het laatste formule 1 nieuws

Dit F2-talent hoopt voor 2022 derde zitje bij Ferrari te bemachtigen

Dit F2-talent hoopt voor 2022 derde zitje bij Ferrari te bemachtigen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Callum Ilott is dit jaar de test- en reservecoureur van Ferrari. Robert Shwartzman hoopt echter op diezelfde positie te zitten in 2022 bij de Italiaanse grootmacht. De Formule 2-coureur heeft echter heel wat concurrentie, want ook Marcus Armstrong en zelfs Antonio Giovinazzi (als hij bij Alfa Romeo Racing vervangen wordt) zijn kandidaten. Shwartzman wacht af

“Het is niet aan mij om te beslissen. Ik probeer het beste werk te doen dat ik kan en aan Ferrari te bewijzen dat ik die positie waard ben” , wordt Shwartzman geciteerd door Motorsport-Week.com . In de Formule 2 staat de Rus voorlopig op een derde positie in het klassement.

Zijn achterstand op leider Oscar Piastri is met nog twee raceweekenden te gaan 43 punten. Een kampioenschap is nog niet helemaal uitgesloten, al zal het uiteraard geen gemakkelijke opgave zijn. Shwartzman is in ieder geval vastberaden om in het resterende gedeelte van het 2021-seizoen alles op alles te zetten. Focus op F2 voorlopig

“Ik hoop dat ze het zien. Zoals ik al zei, van mijn kant moet ik me meer op F2 richten en als ik de kans krijg om het derde stoeltje [bij Ferrari] te bemachtigen, zal ik heel blij en heel gelukkig zijn. Uiteraard zal het een extra motivatie voor me zijn, want je moet werken, ik moet op de sim rijden en me in het algemeen voorbereiden, voor het geval er op een gegeven moment een kans is dat ik in een Formule 1-auto spring.”

De afgelopen jaren was het zo dat als er iemand bij Ferrari weg zou vallen, dan zou Giovinazzi die plek opvullen. De huidige reservecoureur van Ferrari stapte dan in de bolide van Alfa Romeo. Hoe dat volgend jaar gaat zijn, is nog onbekend en zal mede afhangen van de ontwikkelingen rondom Giovinazzi’s toekomst.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit F2-talent hoopt voor 2022 derde zitje bij Ferrari te bemachtigen