Het laatste formule 1 nieuws

Dit is de gloednieuwe McLaren 765LT Spider

Dit is de gloednieuwe McLaren 765LT Spider

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De 765LT Spider is de McLaren voor de persoon die een Senna (of een Formule 1-wagen) wat te heftig vindt, maar een 720S slechts een laf apparaat.

Voor ieder wat wils. Of eigenlijk, voor ieder wat wilds. Zo zou je de line-up van McLaren wel kunnen noemen. Want voor iedereen die iets snels en wilds wil, heeft de Britse sportwagenfabrikant wat in huis.

Met als nieuwste creatie, de 765LT Spider. 765 pk, een lange achterkant -LT staat zoals je weet voor ‘Long Tail’- en een klapdakje zodat je de wind door de haren kunt voelen. De McLaren 765LT Spider is op alle fronten snel

Om even wat open deuren in te trappen; Apple maakt geen goedkope spullen, Red Bull is altijd zoet en McLaren maakt geen langzame auto’s. Daar is deze 765LT Spider geen uitzondering op.

De open variant is namelijk net zo snel als de gesloten versie, aldus McLaren. Dus dat betekent dat de 4.0 V8 met 2 turbo’s de Spider in 2,8 seconden naar de 100 lanvceert en dat de 200 in 7,2 seconden een feit is. De top ligt op een keurige 330 kilometer per uur.

Hij kan dezelfde snelheid halen, omdat hij maar nauwelijks zwaarder is dan zijn dichte broer, het scheelt op 1000 gram na 50 kilo. Dat komt door het gebruik van lichtere materialen, zoals carbon fiber en titanium.

Ook het klapdakje is geen langzame jongen. Je kunt de McLaren 765LT Spider namelijk in 11 seconden omtoveren van een dichte auto tot een cabrio. En dat allemaal rijdend tot 50 kilometer per uur. Wees er snel bij, want op is op

Van de dichte variant van de 765LT gaat McLaren er precies 765 bouwen. En wat wil nou het geval? Van de 765LT Spider gaat McLaren er óók 765 in elkaar zetten.

Mocht je denken; “die wil ik wel, ben alleen even benieuwd naar de prijs”, dan moet je nog even geduld hebben. De prijs in ons landje is nog niet bekend. We weten wel wat hij in Engeland gaat kosten, dat is omgerekend iets meer dan 363.000 euro.Reken hier op een stuk meer dan 4 ton, aangezien de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit is de gloednieuwe McLaren 765LT Spider