Het laatste formule 1 nieuws

Dit is de vermoedelijke F1-kalender 2022: drie keer zoveel testdagen!

Dit is de vermoedelijke F1-kalender 2022: drie keer zoveel testdagen!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daimler Media Vandaag wordt op de World Motor Sport Council een beslissing genomen over verschillende belangrijke agendapunten, waaronder ook de F1-kalender voor 2022. Daarnaast zal er ook beslist worden over het uitbreiden van het aantal testdagen.

Volgend jaar vinden er ingrijpende reglementswijzigingen plaats. Het nieuwe aerodynamisch reglement zal er voor zorgen dat de F1-bolides in 2022 er helemaal anders uitzien. Dat plaatst de F1-teams voor enkele grote uitdagingen en daarom zou de Formule 1 het aantal testdagen te voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen drastisch uitbreiden.

Zo zou er een eerste vijfdaagse F1-test plaatsvinden op het Circuit de Barcelona-Catalunya en dit van 21 tot 25 februari. Daarnaast zou er, net als dit jaar, een driedaagse F1-test plaatsvinden op het Bahrain international Circuit. Daarmee zouden de teams maar liefst bijna drie keer zoveel testdagen krijge als dit seizoen.

Vervolgens zou het F1-seizoen net als dit jaar van start gaan in Bahrein, vanuit logistiek punt een goede keuze voor de F1-teams die meteen na de tweede F1-test gewoon in Bahrein kunnen blijven. Het zou daarmee het tweede seizoen op rij zijn dat het F1-seizoen van start gaat in Bahrein.

Het F1-seizoen zou zoals verwacht 23 races tellen en net als dit jaar ook de seizoensfinale in Abu Dhabi kennen. Met Miami staat er ook een nieuwe race op de F1-kalender. Daarnaast zou er ook nog gekeken worden of er op 24 april een F1-race in China of in Imola plaatsvindt.

Later vandaag volgt een officiële bevestiging van de F1-kalender 2022 alsook de testdagen ter voorbereiding van het F1-seizoen 2022.

Vermoedelijke F1-kalender 2022:
20 maart GP van Bahrein
27 maart GP van Saudi-Arabië
10 april GP van Australië
24 april GP van China/Italië (Imola) 08 mei GP van de USA (Miami) 22 mei GP van Spanje 29 mei GP van Monaco 12 juni GP van Azerbeidzjan 19 juni GP van Canada 03 juli GP van Groot-Brittannië 10 juli GP van Oostenrijk 24 juli GP van Frankrijk 31 juli GP van Hongarije 28 augustus GP van België 04 september GP van Nederland 11 september GP van Italië 25 september GP van Rusland 02 oktober GP van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit is de vermoedelijke F1-kalender 2022: drie keer zoveel testdagen!