Het laatste formule 1 nieuws

Dit is er allemaal nieuw aan de Ferrari SF21

Dit is er allemaal nieuw aan de Ferrari SF21

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari SF21 Ferrari heeft vanmiddag haar nieuwe bolide, de SF21, aan het grote publiek tentoongesteld. Dit ging niet zonder slag of stoot, want de beelden waren een uur te vroeg al uitgelekt. Hieronder lees je wat er allemaal nieuw is aan de uitdager van de Scuderia.

Het is op z’n minst opmerkelijk dat veel Formule 1-teams de afgelopen weken kampen met hackers en/of uitgelekte beelden. Dit overkwam ook Ferrari op woensdagmiddag. De SF21 zou pas om 14:00 uur tentoongesteld moeten worden aan de wereld, maar vanaf 13:00 uur circuleerden er al foto’s rond op het internet. De video waarin onder meer Mattia Binotto vertelt over de nieuwe wagen, was tevens al te vinden op YouTube. Al met al geen goede start, vooral niet gezien het feit dat Kaspersky, één van Ferrari’s grote sponsoren, een bedrijf is die beveiligingsoplossingen biedt.

Artikel gaat verder onder video

Desondanks werd de Ferrari SF21 om 14:00 uur met open armen ontvangen door F1-fans. Het was de laatste bolide die nog gepresenteerd moest worden en de verwachtingen waren hooggespannen. Vooral na het dramatische jaar dat de Scuderia vorig jaar had, verwachtte iedereen veel. Of het team ook daadwerkelijk heeft geleverd, is natuurlijk nog even afwachten. De livery heeft in elk geval een flinke opfrisbeurt gekregen en ziet er iets anders uit dan voorgaande jaren. Het herkenbare rood is natuurlijk gebleven, maar richting de achtervleugel loopt deze kleur over in het bordeauxrood wat we nog kennen van de Grand Prix van Toscane. Ferrari gebruikte de kleur toen ter ere van hun 1000e Grand Prix. Verder heeft het zwarte Mission Winnow-logo plaatsgemaakt voor een groene variant.

Volgens teambaas Binotto is de SF21 in grote lijnen een voortzetting van de SF1000, maar dan uiteraard wel een verbeterde versie daarvan. Op het gebied van aerodynamica heeft men een nieuwe neus en wat extra, kleine vleugeltjes bovenop de voorkant geïntroduceerd. Wat vooral een make-over heeft gekregen is de achterkant, en niet alleen qua kleur. Ferrari heeft haar tokens ingezet voor een nieuwe versnellingsbak en achterwielophanging. Bovendien ligt er een compleet nieuwe krachtbron in de SF21. Daarbij is de Ferrari-bolide een stukje slanker geworden […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit is er allemaal nieuw aan de Ferrari SF21