Het laatste formule 1 nieuws

Dit jaar een normale Belgische Grand Prix? "Het ziet er erg moeilijk uit"

Dit jaar een normale Belgische Grand Prix? “Het ziet er erg moeilijk uit”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Pirelli De situatie rond de Belgische Grand Prix en de coronaperikelen hebben zich nauwelijks verbeterd. Momenteel is het nog maar de vraag of de race, die voor het weekend na Zandvoort op de F1-kalender staat, met publiek gehouden kan worden. Net als in Nederland wacht men ook in België af wat de overheid wel of niet toestaat.

Ook al zijn we nog ruim vier maanden verwijderd van de Belgische Grand Prix, commercieel directeur van de Grand Prix op Spa, Stijn de Boever, omschrijft de huidige situatie rond de corona-maatregelen als “heel erg lastig. […] – We organiseren momenteel alles voor een normale Grand Prix, maar het ziet er erg lastig uit. Echt heel erg lastig”, aldus De Boever, tegenover het AD .

Net als vorig jaar een spookrace organiseren geniet niet de voorkeur en het lijkt onwaarschijnlijk dat de commercieel directeur daarmee voor het tweede jaar op rij mee instemt. “We houden hoop, maar we hier al voor de derde keer in een volledige lockdown”, voegt De Boever toe en geeft meteen aan hij geen doemdenker is en daarom een spookrace niet helemaal uitsluit. “Maar de situatie in 2020 was verre van ideaal.”

De Belg vertrouwt erop dat toeschouwers uiteindelijk zullen terugkeren naar de circuits, maar hij vraagt zich af: “hoeveel?” – “We moeten voor half mei een antwoord van de regering hebben. Wat is er straks toegestaan? Wat vinden ze er van? Wat is er mogelijk?”

De Boever heeft er wel vertrouwen in dat, mocht het toch weer tot een spookrace komen, hij gesteund wordt door de Formule 1 . “Ze moeten ook overleven, nietwaar?” zei hij. “We hebben ze vorig jaar geholpen – we maken deel uit van de geschiedenis van de sport, een van de oudste races. Ik voel geen enkele druk.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit jaar een normale Belgische Grand Prix? “Het ziet er erg moeilijk uit”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden