Het laatste formule 1 nieuws

Dit seizoen drie sprintkwalificaties in Formule 1

Dit seizoen drie sprintkwalificaties in Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de Formule 1 zullen dit seizoen drie sprintkwalificaties worden gereden. Dat maakte Formula 1 vandaag bekend. Het gaat om races over 100 kilometer, die op zaterdag worden afgewerkt en de startvolgorde voor de Grand Prix van zondag zullen bepalen.

De Internationale Automobielfederatie FIA, Formula 1 en de tien renstallen bereikten maandag overeenstemming over de introductie van de sprintrcaes. Die moeten nog meer spanning en spektakel aan het raceweekeinde toevoegen. In de sprintraces zijn er ook punten voor het wereldkampioenschap te verdienen; drie voor de winnaar, twee voor de tweede en één voor de derde. De startorde voor de sprintrace zal vrijdag volgens het huidige kwalificatieformat bepaald worden. Vrijdag- en zaterdagochtend is er een vrije oefensessie van een uur.

“De rijders drie dagen lang zien strijden, wordt een geweldige ervaring. Ik ben heel blij dat de teams zich unaniem achter dit plan schaarden”, zegt Formula 1-CEO Stefano Domenicali. “We blijven inspanningen leveren om de sport nog aantrekkelijk te maken voor de fans.”

Het is nog niet bekend bij welke drie GP-races de sprintkwalificaties te zien zullen zijn. Volgens Formula 1 gaat het om twee races in Europa en een Grand Prix buiten Europa. De Grote Prijs van België vindt op 29 augustus in Spa-Francorchamps plaats.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit seizoen drie sprintkwalificaties in Formule 1