Het laatste formule 1 nieuws

Dit verdienen Max, Lewis en de rest in 2021

Dit verdienen Max, Lewis en de rest in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zoals ook bij de races het geval is komen de verrassingen pas vanaf de derde plaats.

Nu Hamilton en Mercedes het eindelijk eens zijn geworden deze week is de line-up voor 2021 definitief compleet. Dit is dus een mooi moment om de salarissen van het selecte groepje op een rijtje te zetten. Er zijn maar heel weinig mensen die zich Formule 1-coureur mogen noemen en daar hoort een zeer riant salaris bij. Dat salaris is zeker riant te noemen als je bedenkt dat veel coureurs nog piepjong zijn.

Formule 1-coureurs vormen al een heel exclusief gezelschap, maar daarbinnen zijn de verschillen ook nog enorm. Of je nu Sir Lewis Hamilton bent of een grijze muis in de achterhoede maakt nogal een verschil.

De nummer één en twee zijn geen verrassingen. Dat zijn uiteraard Lewis Hamilton en Max Verstappen, in precies die volgorde. Hoewel Lewis geen enorme salarisverhoging heeft kunnen bedingen staat hij nog steeds met stip op nummer één. Naar verluidt bedraagt zijn salaris ook dit jaar weer €40 miljoen .

Grootverdiener nummer twee is natuurlijk een zeker Belgisch-Nederlandse coureur die voor Red Bull rijdt. Hij kan dit jaar weer rekenen op ruim €30 miljoen. Toch zo’n €10 miljoen minder dan Hamilton, dus zelfs als je Max Verstappen heet is het gras bij de buren groener.

Dat ligt er wel aan naar welke buren je kijkt. Verstappen verdient namelijk weer aanzienlijk meer dan de andere coureurs. Zijn kersverse teamgenoot Perez verdient bijvoorbeeld ‘slechts’ ergens tussen de €2,5 en €6 miljoen, volgens de schattingen. We vermoeden dat het verschil in resultaten toch een stuk kleiner zal zijn dan het verschil in salaris.

In tegenstelling tot de nummer één en twee is de nummer drie wel een verrassing. Dat is namelijk Fernando Alonso . De tweevoudig wereldkampioen (die wel al een dagje ouder begint te worden) heeft een uitstekende deal weten te sluiten. Naar schatting vangt hij dit jaar zo’n €14,5 miljoen. Daarmee harkt hij aanzienlijk meer binnen dan teamgenoot Ocon, die met €2,5 miljoen genoegen moet nemen.

F1 Maximaal heeft een top 10 samengesteld met de geschatte salarissen van alle coureurs. Dat lijstje ziet er als […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit verdienen Max, Lewis en de rest in 2021