Het laatste formule 1 nieuws

Dit waren de laatste tien winnaars van de GP van België

Dit waren de laatste tien winnaars van de GP van België

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van België moet dit weekend het startschot zijn van een mooie titelstrijd in de Formule 1 . Waar Max Verstappen gaat proberen om de leiding in het wereldkampioenschap direct weer te veroveren, zal Lewis Hamilton alles eraan willen doen om dit te verbeteren. Beide mannen willen dan ook graag de race winnen.

De Britse rijder zal regelmatig terugdenken aan vorig seizoen, waarin hij relatief eenvoudig voor de overwinning zorgde. Zijn Mercedes was dat seizoen een stuk sterker dan de wagen van Red Bull Racing , waardoor hij gedurende de race weinig te vrezen had van Verstappen. Een voorsprong van ruim vijftien seconden was genoeg om de winst te grijpen.

De afgelopen drie jaar veroverde Hamilton echter pas driemaal de overwinning. Sebastiaan Vettel (drie overwinningen), Charles Leclerc , Nico Rosberg , Daniël Ricciardo en Jenson Button (allemaal een overwinning) waren de andere coureurs die sinds 2011 de GP van België met een overwinning afsloten, waarmee het allerminst is gezegd dat Mercedes dit weekend eveneens de sterkste is. Mercedes versus Red Bull Racing

Voorlopig is de achterstand van Verstappen op Hamilton slechts acht punten, maar de race in België kan het kampioenschap zomaar eens op zijn kop zetten. Een week later staat de GP van Nederland op het programma.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit waren de laatste tien winnaars van de GP van België