Het laatste formule 1 nieuws

“Dit worden interessante tijden voor Verstappen”

“Dit worden interessante tijden voor Verstappen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het nieuws over het vertrek van Honda uit de Formule 1 kwam voor velen als een grote verrassing. Zeker nu de Japanse motorenleverancier zoveel geïnvesteerd heeft in de samenwerking met Red Bull. De vraag die echter nog het meest wordt gesteld; wat gaat dit betekenen voor Max Verstappen ? Mokerslag voor Verstappen

Journalist Lawrence Barretto analyseert op de website van Formule 1 het vertrek van Honda. Hij gaat hierbij ook in op de gevolgen voor Verstappen. “Hij zal natuurlijk wel op voorhand hebben geweten dat het nieuws openbaar zou worden gemaakt, maar dit is een mokerslag voor de Nederlander, gezien de onzekerheid die het creëert bij een team waar hij zich pas onlangs heeft gecommitteerd om tot eind 2023 te blijven.”

Barretto benoemt ook dat Verstappen altijd erg betrokken en behulpzaam is geweest richting Honda, sinds ze zich bij het team hebben aangesloten. “Hij werd aangemoedigd door waar ze het project naartoe wilden brengen. Het vooruitzicht op een terugkeer naar Renault, waarop hij kritisch was gedurende hun tijd samen, is niet goed.” Wat zijn de opties voor Verstappen?

Barretto denkt dat Verstappen zal wachten op de plannen van Red Bull, maar ook zeker zijn opties zal overwegen. Heel veel andere opties dan Red Bull Racing zijn er voor Verstappen niet, denkt de journalist. “ Charles Leclerc en Carlos Sainz staan onder contract bij Ferrari tot respectievelijk eind 2024 en 2022. Lewis Hamilton zal waarschijnlijk gaan bijtekenen bij Mercedes tot eind 2022.”

Toch weet je het in de Formule 1 nooit, denkt Barretto. “Met Sergio Perez bij Racing Point hebben we onlangs weer gezien dat contracten ook vroegtijdig opgezegd kunnen worden. Een grote wisseling van de grote namen uit de Formule 1 is dus niet onmogelijk. Hoe dan ook, dit zijn interessante tijden voor een van de meest gewaardeerde jonge F1-sterren” , besluit hij.

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Dit worden interessante tijden voor Verstappen”

Bochten Bahrein beter beveiligd

Bochten Bahrein beter beveiligd

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, zondag in Bahrein. Afgelopen zondag crashte op dat circuit de