Het laatste formule 1 nieuws

Dit zeggen de buitenlandse media over zege Max Verstappen: ‘Om nooit te vergeten’

Dit zeggen de buitenlandse media over zege Max Verstappen: ‘Om nooit te vergeten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen kwam gisteren na een magistrale race bij Grand Prix van Frankrijk steviger aan de leiding in het WK-klassement van de Formule 1. De Nederlandse coureur van Red Bull passeerde in de voorlaatste ronde Lewis Hamilton en maakte daarmee veel indruk op de buitenlandse media.

Misschien verwoordde de Britse kwaliteitskrant The Guardian het vanmorgen wel het beste.

Nooit vergeten
“De Grand Prix van Frankrijk gaat de boeken in, als een sage. Dit was er een om nooit te vergeten. Op Paul Ricard kwam de titanenstrijd tussen Verstappen en Hamilton tot een ongekende krachtmeting, waarbij de twee beste coureurs ter wereld elkaar de hele wedstrijd opjaagden. Max Verstappen en Red Bull kwamen als beste uit de bus, maar pas na een race die was als eb en vloed.”

The Guardian is vol lof over Verstappen. “Voor het eerst sinds 2013 won Red Bull drie grands prix op een rij. En dat is toch vooral de verdienste van Verstappen, die dit jaar tot volle wasdom is gekomen. Hij is een magistrale coureur, die bij de laatste passeeractie bij Hamilton in de Mistral-chicane elke centimeter op de baan perfect benutte en Hamilton machteloos achterliet.

Red Bull tactisch sterk
Bij Daily Mail wordt ook de strategie van Red Bull geroemd en spreekt de Britse krant juist van strategische fouten aan de kant van Mercedes. Zo pakte Verstappen mede dankzij 2 pitstops – waar Mercedes bij Hamilton voor één stop koos – in het slotstuk alsnog de zege. Met andere banden had Verstappen in het tweede deel van de race veel meer snelheid dan leider Hamilton, waardoor hij zijn rivaal in rap tempo naderde. Al helemaal toen Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas door een fout Verstappen ook nog eens te snel voorbij moest laten en hem dus niet tijdelijk kon ophouden. “Deze middag is het stralende bewijs van de strategische wendbaarheid van Red Bull en daar tegenover de huidige errors bij Mercedes.”

“Aan de dominantie van Lewis Hamilton komt blijkbaar een einde’, zo schrijft Bild . “Dit seizoen lijkt hij voor het eerst af te zwakken.” De 36-jarige Brit domineert in de Mercedes sinds […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit zeggen de buitenlandse media over zege Max Verstappen: ‘Om nooit te vergeten’