Het laatste formule 1 nieuws

Dit zijn de 10 best betaalde sporters ter wereld

Dit zijn de 10 best betaalde sporters ter wereld

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Amerikaanse tijdschrift “Forbes” selecteert elk jaar de best betaalde sporters ter wereld. Wie voert dit jaar de ranglijst aan? Een overzicht van de top tien.

Of het nu gaat om een voetballer, basketbalheld of American football-speler – professionele atleten verdienen miljoenen, niet alleen door hun sportprestaties.

Sponsor- en advertentiecontracten bezorgen de prominente sporters waardevolle extra inkomsten. In de afgelopen tien maanden hebben de top tien topverdieners onder sporters maar liefst 1,05 miljard dollar verdiend. Dat is 28 procent meer dan een jaar eerder.

Dit zijn ’s werelds best betaalde atleten in de huidige ranglijst voor 2021 10e plaats: Kevin Durant , Brooklyn Nets – Basketbal (NBA) Kevin Durant is een professionele basketbalspeler en staat momenteel onder contract bij de Brooklyn Nets in de NBA. Met zijn jaarinkomen staat hij dit jaar op de tiende plaats in de “Forbes”-ranglijst van best betaalde atleten. De Brooklyn Nets betalen de NBA-ster een forse 31 miljoen dollar per jaar. Buiten het veld verdient Kevin Durant ongeveer $ 44 miljoen aan advertentiedeals. In totaal verdiende de atleet in 2020 $ 75 miljoen.

9e plaats: Tom Brady , Tampa Bay Buccaneers – American Football (NFL)
Tom Brady, de beste quarterback aller tijden, bereikte dit jaar de negende best betaalde atleet ter wereld. Vorig jaar stond Brady nog op de 21e plaats in de “Forbes”-ranglijst. Dankzij zijn overstap naar de Tampa Bay Buccaneers vorig jaar, met wie hij in zijn eerste seizoen daar de Super Bowl-titel won, heeft Tom Brady de afgelopen twaalf maanden $ 45 miljoen verdiend. Naast zijn eigen merk TB12 zijn er ook tal van advertentiedeals met partners als Under Armour, IWC Schaffhausen en T-Mobile, die nog eens 31 miljoen dollar aan zijn kassa toevoegen. Tom Brady’s inkomen was vorig jaar ongeveer $ 76 miljoen . Op 43-jarige leeftijd verliet Brady het meest lucratieve jaar van zijn carrière tot nu toe.

8e plaats: Lewis Hamilton, Formule 1
Formule 1-coureur Lewis Hamilton is dit jaar de achtste op de lijst van de best betaalde sporters ter wereld. Hamilton won in 2020 zijn zevende wereldkampioenschapstitel als Formule 1-coureur, en staat nu op gelijke voet met de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit zijn de 10 best betaalde sporters ter wereld